A Ferencváros még mindig hibátlan Sztankovics irányításával + videó

A labdarúgó NB I első fordulójából elhalasztott mérkőzésen Sigér Dávid szerezte az egyetlen gólt. A Ferencváros 1-0-ra nyert a Kecskemét ellen, Dejan Sztankovics továbbra is minden meccsét megnyerte az FTC kispadján.

2023. 09. 27. 21:52
Ferencváros Kecskemét Sigér Dávid Myenty Abena
20230927 Ferencváros Kecskemét labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I első fordulójából elhalasztott Ferencváros–Kecskemét mérkőzést pótolták szerda este a Groupama Arénában. Az eredeti időpont környékén még mindkét csapat érdekelt volt a nemzetközi porondon, igaz, a tavaly nagy meglepetésre, újoncként ezüstérmet szerzett KTE hamar búcsúzott a Konferencialiga selejtezőjétől. A FTC viszont eljutott a Kl-főtáblára, Dejan Sztankovics éppen a harmadik számú európai kupában ülhetett először a Groupama Aréna kispadján.

Ferencváros Kecskemét Lisztes Krisztián
Lisztes Krisztián ezúttal a Ferencváros kezdőcsapatának tagja volt, de a Kecskemét ellen nem szerzett gólt (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

Azóta Sztankovics már hazai bajnokit is nyert, a Kisvárda ellen nyert 1-0-ra a Ferencváros. A Kecskemét viszont tavaly három meccséből egyet sem veszített el a zöld-fehérek ellen, azaz nehéz ellenfélnek ígérkezett. Sztankovics ennek ellenére csak a kispadra nevezte az elképesztő gólvágóformában lévő Varga Barnabást.

A magyar válogatott támadót szűk egy óra után cserélte be a szerb mester, méghozzá úgy, hogy a kezdő center, Alekszandar Pesics is a pályán maradt. Ebből sejthető, hogy ekkor nem vezetett a Ferencváros, igaz, hátrányban sem volt.

Az első félidőben Dibusz hibája után a ferencvárosi, de kölcsönben Kecskeméten szereplő Iyinbor szerezhetett volna gólt, de Ramírez mentett a gólvonalról, míg a túloldalon Zachariassen és Lisztes járt a legközelebb a gólszerzéshez.

A mérkőzés előrehaladtával egyre egyértelműbbé vált az FTC mezőnyfölénye, de ez góllá csak a 72. percben érett: az izraeli Abu Fani szögletéből Sigér Dávid fejelt a vendégek kapujába. A középpályás majdnem két és fél év után volt ismét eredményes NB I-es mérkőzésen, a köztes időszakban súlyos sérülése miatt megjárta a poklot is.

A Kecskemét nem tudott újítani, a Ferencváros 1-0-s győzelmével annak ellenére átvette a vezetést a tabellán, hogy még mindig van egy elmaradt meccse a Mezőkövesd ellen. Annak a pótlására decemberig várni kell, szombaton viszont a második helyezett MTK elleni örökrangadó vár a zöld-fehérekre, akik legutóbbi kilenc tétmeccsüket kivétel nélkül megnyerték, ebből négyet már Dejan Sztankovics irányításával.

A Kecskemét zsinórban harmadik bajnokiján maradt pont és rúgott gól nélkül, s a tavalyi bravúrhalmozás után idén egyelőre csak a nyolcadik helyen áll.

Labdarúgó NB I, 1. forduló, pótolt mérkőzés

Ferencváros–Kecskemét 1-0 (0-0), Groupama Aréna, 7299 néző, jv.: Karakó.
Gólszerző: Sigér (72.)

A bajnokság állása
1. Ferencváros 15 pont/6 meccs
2. MTK 14/7 (10-5)
3. Paks 14/7 (12-8)
4. DVTK 13/7
5. DVSC 12/7
6. Puskás Akadémia 11/7 (12-13)
7. Újpest 11/7 (11-13)
8. Kecskemét 9/7
9. Fehérvár 5/7
10. Mezőkövesd 4/6 (7-13)
11. Kisvárda 4/7 (6-13)
12. Zalaegerszeg 4/7 (9-18)

Borítókép: Sigér Dávid (jobbra) szerezte a Ferencváros győztes gólját (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.