Sigér Dávid nem maradna sokáig lelkes rajongó

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken Németországban játszik, először azóta, hogy a legutóbbi Európa-bajnokságon 2-2-es döntetlent játszott a Nationalelf ellen. Tavaly még tagja volt a magyar keretnek Sigér Dávid is, a középpályás azonban azóta alig léphetett pályára, most próbálja visszanyerni a formáját súlyos sérülése után. A Ferencvárosban szeptemberben végre két meccsen ismét a kezdőcsapat tagja lehetett.

2022. 09. 20. 20:19
SIGÉR Dávid
Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sigér Dávid saját bevallása szerint nagyszerűen érzi magát a bőrében.

Pedig a harmincegy éves labdarúgó legutóbbi éve semmiképpen sem mondható könnyűnek. A Ferencváros középpályása tavaly nyáron szerepet kapott az Európa-bajnokságon, néhány héttel később azonban keresztszalag-szakadást szenvedett, ami miatt lényegében a teljes 2021/22-es idényt ki kellett hagynia. Sigér tehetetlenül figyelte, ahogy más futballisták próbálják stabilizálni helyüket az ő posztján a magyar bajnoknál.

Nehéz volt úgy megélni a téli edzőváltást, hogy nem tudtam edzeni, játszani, nem tudtam az új szakvezetőnek, Sztanyiszlav Csercseszovnak bizonyítani, miközben a többieknek, akár az újonnan érkezett labdarúgóknak adott volt ez a lehetőség.

Most eljutottunk odáig, hogy én is meg tudom mutatni, számíthat rám, kezd lassan újra minden összeállni – fogalmazott lapunknak Sigér Dávid, aki tavaly júliusi sérülése után idén szeptember 11-én, a Kisvárda elleni bajnokin lehetett újra a Ferencváros kezdőcsapatának tagja, majd múlt vasárnap már végigjátszotta az NB III-as Bicske elleni Magyar Kupa-meccset. Utóbbi találkozón balhátvédként kapott szerepet, de ez egyszeri alkalom volt, hosszú távú posztváltásra nem kell számítanunk.

SIGÉR Dávid
Sigér (jobbra) a Kisvárda ellen újra a kezdőcsapat tagja lehetett. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Miközben a hazai porondon Sigér immár újra hozzá tud járulni klubja sikereihez, az Európa-ligában erre egyelőre nincs lehetősége, a Ferencváros ugyanis nem nevezte őt a csoportkörre.

– Nehéz pillanatok voltak ezek, az ember nyilvánvalóan szeretne minél nagyobb részt vállalni a csapat eredményességéből. Aztán tisztáztam magamban, hogy a jelenlegi helyzetben ezzel meg kell barátkozni: figyelembe véve a csapat sikeres szereplését, illetve azt, hogy milyen kevés lehetőségem volt előtte bizonyítani az edzőnek, lehet, hogy én is ezt a döntést hoztam volna a helyében. Nincs jogom arra, hogy megsértődjek. 

Szerintem egyetlen játékos kiesését sem érezné meg a Fradi, olyan kiegyensúlyozottan erős most a keret, ide kell beverekednem magamat.

A Ferencváros nyáron több labdarúgóját is kölcsönadta, Stjepan Loncar és Zseljko Gavrics is azután távozott egy évre, hogy kiderült, nem kerültek be az El-csoportkörös keretbe. Sigér Dávid viszont nem akarta ezt az utat választani.

– Meg sem fordult a fejemben a távozás. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mi történt az elmúlt egy évben, türelmesnek kell lennem. Nem várhatok semmit arra alapozva, hogy egy-másfél évvel ezelőtt a Fradi legtöbbször a kezdőben számított rám, és a válogatottba is rendszeresen meghívtak. Megint fel kell építenem azt a presztízst, azt a formát, és akkor lehet újra nagy álmokat dédelgetni.

Sigér már korábban is átélte, hogy egy súlyos sérülés megakasztotta a pályafutását: 2012 novemberében elülső térdszalag-szakadása következtében került ki a pikszisből az élvonalba feljutó Mezőkövesdnél, így kényszerű kerülőúton, huszonhét éves korára lett belőle stabil NB I-es játékos.

Azóta viszont olyan sikereket ért el a futballpályán, amiről a legtöbb magyar játékos csak álmodik.

 Sigérnek az újabb hosszú kihagyás után is komoly céljai vannak, egyelőre viszont szurkolóként támogatja a válogatottat a Nemzetek Ligájában.

– Nagyon lelkes rajongóként figyelem a meccseket, nyilván annyi különbséggel, hogy jobban belelátok abba a munkába, ami a válogatottnál zajlik. 

Kívánom, hogy minél tovább, minél sikeresebb legyen a válogatott, ez minden magyar ember számára felemelő érzés.

 Természetesen vágyakozva is figyelem a nemzeti csapatot, jó lenne visszakerülni oda, de ez egyelőre távlati cél, előbb a ferencvárosi feladataimra kell koncentrálnom – mondta lapunknak Sigér Dávid.

Borítókép: Sigér Dávid (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.