Ráijesztett a Kerület a Vidire, de nem bírta a hajrát

Megtréfálta a III. Kerületi TVE a Fehérvárt a labdarúgó Magyar Kupában. A harmadosztályú csapat kétszer is vezetett a Vidi ellen, de elfáradt, az esélyesebb NB I-es csapat a hajrában fordított és végül 5-2-re nyert. Nehezen, de továbbjutott a Fradi is, szokatlan összeállításban 2-0-lal verte ki vendégként a Bicskét.

Magyar Nemzet
2022. 09. 18. 16:51
null
III.ker Fehérvár Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idényben az NB II-ből kiesett III. Kerület és a Fehérvár között Juhász Roland jelenti a szoros kapcsot. A 95-szörös válogatott játékos 2013–20 között hét éven át futballozott a Vidiben, majd a második csapat edzőjeként, az előző idényben pedig Szabics Imre másodedzőjeként az első csapatnál dolgozott a piros-kékeknél. Szabiccsal együtt ő is távozott, a nyáron aztán az óbudai klub szakmai igazgatója lett.

Arról talán még Juhász Roland sem álmodott, hogy jelenlegi együttese megszorongatja a Fehérvárt. A Kerület már a 2. percben vezetést szerzett, szögletet követően a labda Opavszky elé került, aki 18 méterről, kapásból bődületesen nagy gólt lőtt. Az esélyesebb első osztályú gárda sokáig nem talált fogás az ellenfelén, de még az első félidőben egyenlített. A 43. percben a szöglet után Kodro elé került a labda, aki 14 méterről a léc alá bombázta azt (1-1).

Az igazi meglepetést az okozta, hogy a Kerület másodszorra is megszerezte a vezetést, az 56. percben Elek Bence fejelt a Rockov kapujába (2-1). Ezúttal nem örülhetett sokáig a vezetésnek Aczél Zoltán csapata, az 59. percben Stopira egyenlített (2-2). Sőt, a 63. percben Heister lövésével már a vendégek vezettek, amitől aztán megrogyott a hazai csapat. A 71. percben Bumba fejelte a következő gólt, az ötödik vendéggólt Makarenko szerezte, egyben beállítva a végeredményt, a Vidi 5-2-es győzelmét.

Csak megtréfálni tudta a Kerület a Vidit, a hajrára kipukkadt.

A Fradi is szenvedett kicsit

A kupaforduló utolsó meccsét a Ferencváros játszotta Bicskén. Sztanyiszlav a sérülések és a túlterhelés miatt szokatlan kezdőcsapatot küldött pályára: Bogdán – Wingo, S. Mmaee, Vécsei, Sigér – Esiti, Gojak – Auzqui, Mercier, Marquinhos – Boli. Csereként aztán beállt még Knoester, Zachariassen, Kharaishvili, R. Mmaee és Varga is.

A Fradi nehezen tudta megtörni a hazai csapatot, Gojak az első félidő legvégén szerzett vezetést szabadrúgásból úgy, hogy a hazai sorfal szétrebbent. A Bicske a második félidőben is tartotta magát, a mérkőzést újabb pontrúgás döntötte el, szögletből Vécsei sarokkal, tetszetős mozdulattal perdített a hálóba. Hozta tehát a kötetelező a Fradi, 2-0-ra nyert és továbbjutott.

Magyar Kupa, 3. forduló, a 32 közé jutásért:
Az élvonalbeli csapatok meccsei:
Bicske (NB III)–Ferencváros 0-2
III. Kerületi TVE (NB III)–Fehérvár 2-5
PMFC (NB II)–Paks 0-1
Dabas SC (NB III)–Debrecen 0-1
Tiszakécske LC (NB II)–Kecskemét 0-3
Szombaton játszották:
Csákvár (NB II)–Puskás Akadémia 2-5
Balassagyarmat (NB III)–Vasas 1-2
Kaposvár (NB III)–ZTE 0-2
BVSC (NB III)–Kisvárda 0-2
Szekszárd (NB III)–Mezőkövesd 0-3
Mátészalka (megyei I.)–Újpest 1-6
Dorog (NB II)–Honvéd 0-2

Borítókép: Végül nem tudta feltartóztatni a Kerület a Vidit (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.