Kifakadt a Fradi edzője: Gyerekek, ez drámai!

Akadtak óvatosságra okot adó jelek, erre azonban senki sem számított. Az FTC kiütéses, 40-20-as vereséget szenvedett a Bietigheim vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, az A jelű nyolcas második fordulójában. A vereség nem csupán kiütéses, egyben történelmi, a Fradi még sohasem kapott ki ennyire a BL-ben. A B csoportban a Győr 44-25-re legyőzte a török Kastamonut.

Magyar Nemzet
2022. 09. 18. 15:31
Handball, Damen, EHF CL, SG BBM Bietigheim - FTC Rail Cargo Hungaria Budapest Ludwigsburg, Deutschland 18. September 202
Handball, Damen, EHF CL, SG BBM Bietigheim - FTC Rail Cargo Hungaria Budapest Ludwigsburg, Deutschland 18. September 2022: Handball EHF CL - 22/23 - SG BBM Bietigheim vs. FTC-Rail Cargo Hungaria Andrea Lekic Hungaria, Kelly Dulfer Bietigheim Ludwigsburg MHP Arena Baden-Württemberg Deutschland *** Ludwigsburg, Germany 18 September 2022 Handball EHF CL 22 23 SG BBM Bietigheim vs FTC Rail Cargo Hungaria Andrea Lekic Hungaria , Kelly Dulfer Bietigheim Ludwigsburg MHP Arena Baden Württemberg GermanyNo Use Switzerland. No Use Germany. No Use Japan. No Use Austria Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetesen több körülmény is óvatosságra intette a fradistákat.

  1. A Bietigheim az előző idényben ugyan nem a Bajnokok Ligájában, csupán a második számú európai kupa, az Európa-ligában szerepelt, ott azonban nagyszerűen megnyerte a sorozatot.
  2. A német csapat másfél éve nem szenvedett vereséget a nemzetközi porondon.
  3. Két korábbi ferencvárosi, a kapus Szikora Melinda, valamint a holland válogatottal egyébként világbajnok Danick Snelder erősíti a német csapatot, akik jól ismerhetik az FTC-t.
  4. A Bietigheim két éve egyszer már megtréfálta a Fradit (35-24).
  5. Az FTC-ből hiányzott három alapember, a sérülésből lábadozó Bíró és Kovacsics, továbbá Szucsánszki, Tomori és Cvijics is.

Mindezekkel együtt a rutinosabb FTC tűnt a párharc esélyesének, azért is, mert az első fordulóban 27-23-ra legyőzte a dán Odensét, igaz, a német rivális is győzelemmel, méghozzá kiütéses győzelemmel rajtolt a cseh Baník Most ellen (46-23).

A meccs eleje nem is utalt arra, amibe aztán hamarosan beletorkollott. A Fradi szerzett vezetést, ami után a Bietigheim ugyan fordított 3-1-re, de 4-3-nál ismét szoros volt az állás. Ami azonban ezután történt, arra nehezen találhatók szavak. A németek elhúztak 8-3-ra, s ezután sem volt megállás, szünetben 18-9 volt az állás.

Az FTC a második félidőre sem tudta magát összekapni, Elek Gábor vezetőedző hiába kért időt másodszorra is, nem tudta felrázni a csapatát. A játék megszakítása csak arra volt jó, hogy ő megtalálja a megfelelő szavakat a játékosai produkciójára.

 

– Gyerekek, ez drámai!

 

Így fakadt ki az FTC edzője, de ezzel sem tudott hatni az övéire. A Bietigheim egyetlen percre sem ingott meg, hiba nélkül hozta le a meccset, s végül 40-20-ra megnyerte.

 

Az FTC fennállása legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Bajnokok Ligájában.

 

A házigazdáknál Maidhof kilenc, Kudlacz-Gloc öt gólt lőtt, a mezőny legjobbjának megválasztott Szikora 53 százalékos hatékonysággal (30/16) védett. Az FTC-ből Klujber Katrin hat találattal zárt.

Jövő szombaton a Ferencváros a Brest Bretagne együttesét fogadja Érden.

Győri siker

A B csoportban a Győr a várakozásoknak megfelelően hazai pályán könnyedén, 44-25-re legyőzte a török Kastamonut és két forduló után százszázalékos. Az ETO ellenfel a harmadik fordulóban, szintén szombaton az ugyancsak francia Metz lesz.

Borítókép: Andrea Lekicset állítja meg a német védőfal (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.