Létezik egy magyar, aki mindenképpen elszomorítaná a Ferencvárost

Szikora Melinda korábban hat szezont töltött a Népligetben, ma délután csapatával, az Európa-liga-győztes német Bietigheimmel a Ferencváros ellen játszik a női kézlabda Bajnokok Ligájában. Az ötszörös győztes Győrre kötelező feladat vár: a török Kastamonu ellen csak a gólkülönbség lehet kérdéses.

Szilágyi
2022. 09. 18. 8:20
null
Győr 20200821 Női Kézilabda felkészülési mérkőzés Győri ETO Siófok Foto:Tumbász Hédi Nemzeti Sport A képen: Szikora Melinda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szikora Melinda tökéletesen ismeri a Ferencvárost: 2013 és 2019 között bajnokságot és kupát nyert a zöld-fehérekkel, majd Siófok érintésével a német Bietigheimhez igazolt. A tokiói olimpián a fradista, Janurik Kinga sérülése miatt előtérbe kerülő kapus az előző héten tagja volt a cseh Banik Mostot 46-23-ra legyőző Bietigheim csapatának a Bajnokok Ligája első fordulójában. Alapesetben egy másik korábbi ferencvárosi, a csapatkapitány, Danick Snelder is főszereplő lehetett volna a csehek ellen, de a holland beálló sérülése ezt nem tette lehetővé.

Szikora EHF-kupát nyert a Siófokkal. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A németek nem tulajdonítottak nagy jelentőséget annak, hogy két korábbi fradista néz szembe (tv: Sport 1, 14:00) a Ferencvárossal. A magyar ezüstérmesnél komolyabb figyelmet fordítanak a múlt és a jelen találkozásának: a világbajnok holland szélső, Angela Malestein 2014-től hat szezont játszott a németeknél mielőtt a Fradihoz szerződött. A „népligeti Angie” szerint a Győr mellett Bietigheim a BL-mezőny leggyorsabb csapata, és a világ egyik legjobb védője, honfitársa, Kelly Dulfer is az ellenfelet erősíti, ennek ellenére természetesen a győzelem a cél a baden-württembergi városban. 
Ami egyébként nem lesz egyszerű menet: mint azt az FTC honlapja is kiemelte, az egy szezon kihagyás után BL-csoportkörös Bietigheim legutóbb 2021. március 21-én szenvedett vereségét. Másfél év után egy magyar csapat, nevezetesen a Ferencváros lehet az, amelyik lezárja a minőségi kerettel rendelkező német bajnok tiszteletet parancsoló sorozatát.

A csapatfotózás hangulatát kellene átmenteni a meccsekre:

Malestein a védekező-specialista honfitársát, Kelly Dulfert emelte ki, de rajta kívül is szép számmal vannak remek kézilabdázók a német csapat keretében. Például Kim Naidzinavicius és Xenia Smits, akik – a fradista Emily Bölk mellett – a német válogatott legjobb lövői közé tartoznak. Trine Ostergaard Jensen a dán válogatott erőssége, a lengyel Karolina Kudlac-Gloc már okozott kellemetlenséget a Fradinak.

Szikora sikeres és remekül érzi magát Németországban. Fotó: AFP/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

A két csapat egymás elleni mérlege ferencvárosi fölényt mutat: négy magyar siker mellett kétszer a  németek örülhettek. A legutóbbi magyarországi meccsen a fradista játékosok közül sokan betegségből visszatérve vállalták a szereplést, és ez az összképen, a 35-24-es vereség nem nézett ki jól. A visszavágón javított a Ferencváros, idegenben nyert 29-25-re.

A Győrre könnyebb feladat vár: az ötszörös győztes holnap a Katerina Jezicet és Simone Böhmét is foglalkoztató török Kastamonut fogadja (tv: Sport 1, 16.00). A két hölgy arról is nevezetes, hogy 2019-ben EHF-kupát nyertek a Siófokkal. 
Ugye kitalálják, hogy ki volt akkor a Siófok kapusa? Szikora Melinda.

Borítókép: Szikora Melinda jó formában várja a Fradi elleni ütközetet (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.