Súlyos sérülés rontja tovább az arányokat a Fradinál

A nyári labdarúgó Európa-bajnokságon is szerepelt Sigér Dávidra a Nemzeti Sport információi szerint nyolc hónapos kényszerpihenő vár.

Magyar Nemzet
2021. 07. 29. 18:21
Sigér Dávid
GLOBAL-POY/SPORTS-2020 Fotó: Bernadett Szabo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a Ferencváros magyar válogatott középpályása, Sigér Dávid súlyos sérülést, keresztszalag-szakadást szenvedett a klub szerdai edzésén. A labdarúgóra műtét és előreláthatólag nyolc hónapos kihagyás vár, azaz várhatóan még a tavaszi idény kezdetén sem lesz bevethető.

Sigér keveset pihent a nyáron, hiszen június 23-án még Münchenben, a kispadról nézte végig a magyar válogatott drámai csoportmeccsét az Eb-n, július 6-án pedig már kilencven percet játszott a Pristina elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn.

Sigér mellett másik magyar középpályására sem számíthat a Fradi, a fiatal Csonka Andrást ugyanis a klub kölcsönadta az NB I-es újonc Gyirmótnak. Csonka a tavaszi idényt Budafokon töltötte, szintén kölcsönben.

A Ferencváros hivatalos honlapján érkezőt is bejelentett: a horvát Marijan Cabraja a Dinamo Zagrebtől érkezik kölcsönben. Cabraja balhátvéd, Marcel Heister távozása után Eldar Ćivić váltótársa lehet a poszton, amelyen a legutóbbi, vilniusi BL-selejtezőn a tizennyolc éves Csontos Dominik kezdett.

A Fradi a két említett kivételtől eltekintve magyar mezőnyjátékos nélkül futott ki az eddigi Bajnokok Ligája-selejtezőkre. Peter Stöger vezetőedzőtől tudjuk, hogy a magyar bajnoknál nem ez a legfontosabb szempont, de ettől még nem mutat jól a hazai labdarúgás szempontjából. Az arányok Sigér sajnálatos sérülésével és a kölcsönszerződésekkel sem fognak javulni.

Az FTC a hétvégén a Kisvárda ellen kezdi meg a bajnokságot, jövő héten pedig a cseh bajnok Slavia Praha ellen folytatja nemzetközi szereplését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.