Családi ügy Ferencvárosban, itthon nem hibázik a bajnok

Továbbra is százszázalékos az itthoni pontvadászatban a Ferencváros: a bajnoki címvédő a tavaly ezüstérmes Kisvárdát is simán győzte le.

Magyar Nemzet
2022. 09. 11. 19:24
MMAEE, Ryan
Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a csütörtöki, győztes Európa-liga-rajt után az egyik legveszélyesebb hazai riválist, a Kisvárdát fogadta az NB I nyolcadik fordulójában.

Sztanyiszlav igyekezett frissíteni csapatán, amelyben tavaly nyári súlyos sérülése óta először kezdett az élvonalban Sigér Dávid. Őt az El-csoportkörre nem nevezte be a Fradi.

A változtatások ellenére az első percekben a Kisvárda volt aktívabb, helyzetekig és tizenegyesgyanús szituációig is eljutott a vendégcsapat, ám utóbbinál Camaj kapta a sárga lapot műesésért.

A hazaiak ellenben valóban büntetőhöz jutottak – Peteleu szabálytalankodott Civiccsel szemben, akire eltiltás miatt nem számíthat majd Csercseszov négy nap múlva Monacóban, az El-csoportkör második fordulójában.

A tizenegyest Ryan Mmaee értékesítette, irányba állítva csapatát, hogy megőrizze százszázalékos mérlegét a hazai bajnokságban.

A szünetre is 1-0-s állásnál vonultak be a csapatok, ekkor még reménykedhetett a pontszerzésben a Kisvárda. A második félidőben azonban ismét Civic és Mmaee volt a főszereplő: a bosnyák válogatott játékos beadott, a marokkói válogatott támadó érkezett, és megduplázta az előnyt.

A hajrában a csütörtöki hős, Tokmac többször lezárhatta volna a mérkőzést, de ő nem koncentrált eléggé. Samy Mmaee viszont öccse szöglete után megszerezte a harmadik ferencvárosi gólt.

A Kisvárda háromgólos hátrányban is próbálkozott becsülettel, hátha a könnyelművé vált Fradival szemben szerez egy becsületgólt, de még ez sem jött össze.

A Ferencváros hat meccs után is hibátlan, itthon nincs riválisa a csapatnak.

NB I, 8. forduló

Szombat

Paks–Debrecen 1-0 (1-0), Paks, 2300 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Balogh B. (19.)

Bp. Honvéd–Kecskemét 0-0, Bozsik Aréna, 3446 néző, jv.: Káprály.

Mol Fehérvár–Mezőkövesd 2-1 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 2376 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Kodro (25., 81.), illetve Drazsics (48.)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 1-2 (1-0), ZTE Aréna, 2351 néző, jv.: Pintér. Gólszerző: Ikoba (23.), ill. Baluta (74.), Slaagver (88.)

Ferencváros–Kisvárda 3-0 (1-0), Groupama Aréna, 9111 néző, jv.: Berke. Gólszerző: R. Mmaee (27., 63. – az elsőt 11-esből), S. Mmaee (72.).

Újpest–Vasas 20.00 (M4 Sport)

Borítókép: Ryan Mmaee két gólt szerzett (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.