Tokmac második, Dibusz vezet, a Fradi kaszál az El-ben

Tokmac Nguen lett az Európa-liga-csoportkör első fordulójának második legjobb játékosa, míg Dibusz Dénes vezeti a kör legszebb védéséről döntő szavazást.

Magyar Nemzet
2022. 09. 10. 11:37
Tokmac Ferencváros Europa League
Budapest 20220908 Labdarúgás Europa Liga EL csoport mérkőzés FTC Ferencváros Trabsonspor Foto Szabó Miklós Nemzeti Sport A képen: Adama Traore , Nguen Tokmac , Kristoffer Zachariassen , Vécsei Bálint csapat öröm Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros kiválóan kezdte a labdarúgó Európa-liga csoportkörét: a magyar bajnok 3-2-re legyőzte a török Trabzonsport, pedig Eldar Civic korai kiállítása miatt szinte a teljes mérkőzésen emberhátrányban játszott.

A sikeres rajt pedig nemzetközi visszhangot is kiváltott, még ha a török lapok kissé másképpen is látták a mérkőzést.

A forduló játékosa címért kiírt szavazáson a két gólt és egy gólpasszt jegyző Tokmac Nguen is ott volt a négy jelölt között, a Fradi norvég támadója végül a második helyen futott be a Lazio uruguayi futballistája, a Feyenoord elleni 4-2-es győzelem során hasonló számokat elért Matías Vecino mögött.

pedig akár még nyerhet is egyéni elismerést. Az Európa-liga Twitter-oldalán a forduló legszebb védésére is lehet szavazni, a voksolást egyelőre a magyar kapus vezeti.

A Ferencváros nemzetközi szereplése az erkölcsi, sportszakmai elismerések mellett anyagi megbecsültséggel is jár: a Nemzeti Sport kiszámolta, hogy a zöld-fehérek már több mint ötmillió eurót kerestek az idei nemzetközi szezonban, a nyeremény átszámolva a kétmilliárd forintot is meghaladja.

Az FTC jövő csütörtökön a Monaco otthonában folytatja szereplését az Európa-ligában, előtte azonban vasárnap hazai bajnoki rangadó vár rá a Kisvárda ellen.

Borítókép: Traoré ölelgeti Tokmacot, aki az egész forduló második legjobb játékosa lett (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.