A Paks győzelemmel köszöntötte új csapatmenedzserét, Böde Dánielt

A labdarúgó NB I 8. fordulójának nyitányán a Paks feledhető mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a Debrecent. A paksi szurkolóknak örömöt okozhatott az is, hogy eldőlt, Böde Dániel nem szerződik máshova, mostantól csapatmenedzserként szolgálja a klubot és játszik az NB III-as csapatban.

2022. 09. 10. 17:24
Paks 20220910 Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga Paks DVSC Debrecen Foto Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Böde Dániel sorsa sínre került. A Paks a héten jelentette be, hogy a csatár kezdeményezésére közös megegyezéssel felbontották a szerződését. A klub ezt a közleményt adta ki: „Böde Dániel esetében már hetekkel ezelőtt, mikor csatárunk a vezetőséghez fordult, hogy kevés játékperchez jut, klubunk felajánlotta a csapatmenedzseri feladatokat, továbbá az ahhoz szükséges tanulmányok támogatását. A végső döntést Daninak kell meghoznia. Minden távozó ikonunktól ünnepség keretében a legnagyobb tisztelettel köszöntünk el.”

Ez történt csütörtökön, szombaton pedig, a Debrecen elleni hazai mérkőzést megelőzően a Paksi FC már arról tudatta a szurkolókat, hogy Böde Dániel elfogadta az ajánlatot, így marad Pakson, és már szombaton elkezdi a munkát, emellett pedig a klub NB III-as csapatában továbbra is futballozik majd. Ez azt is jelenti, hogy Böde új, profi szerződést kötött a klubbal, mert csak így léphet pályára az NB III-as csapatban, tehát már nem számít szabadon igazolható játékosnak.

 

 

Bár a Paks a legutóbbi két bajnokiját elvesztette (egyaránt 3-1-re), a Loki pedig az edzőváltás után, már Dombi Tibor irányításával az előző fordulóban aratta az első győzelmét, közös a két csapatban, hogy csak 5 pontot gyűjtöttek az előző öt NB I-es meccsükön (1 diadal, 2 iksz, 2 vereség). A hazai csapatból sérülés miatt két kulcsember hiányzott, Szabó Józsefre és Haraszti Zsoltra sem számíthatott Waltner Róbert vezetőedző. Az első bő negyedórában nem sok érdekes történt, konkrétan semmi, majd a Paks a semmiből megszerezte a vezetést: a 19. percben Nagy Richárd balról adott be jobbal, Balogh Balázs remekül érkezett az ötös vonalára, Romancsuk későn ébredt, Hrabina kapus feleslegesen repült ki, és Balogh szép mozdulattal csúsztatta fejjel az üres kapuba a labdát – 1-0.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Rengeteg hiba és nagy unalom – ezek jellemezték a találkozót a folytatásban. A házigazda játszott némi fölényben, de nem jelentett veszélyt a vendégek kapujára, akik még ennél is halványabban futballoztak. A 49 percben mégis egyenlíthettek volna, ám Kizridisz balról érkező beadását Babunszki az ötös túlsó sarkától melléfejelte. Később lövését védte bravúrral Rácz Gergő, a szöglet után Szécsi lövését ismét a kapus védte, majd Babunszki bombázott közelről, a labda pedig Varga Barnabás könyökéről vágódott ki. Farkas Ádám játékvezető először tizenegyest ítélt, és sárga lapot adott Vargának, majd a VAR megtekintése után mindkettőt visszavonta.

Balogh Balázs tíz perccel később 17 méterről a keresztlécre csavarta a labdát, ezt leszámítva a két csapat ismét eseménytelenül gyűrte egymást a két tizenhatos között. A Paks óvatosabbá vált az idő múlásával, a DVSC egysíkú, monoton futballja semmi veszélyt nem jelentett a hazai kapura. Egy-egy hazai kontrában több lehetőség volt, de az eredmény már nem változott, pedig a játékvezető hét percet hosszabbított. A Paks újra nyert, Dombi Tibor pedig megtudta, milyen vesztes csapat edzőjének lenni az élvonalban.


NB I, 8. forduló

Szombat

Paks–Debrecen 1-0 (1-0), Paks, 2300 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Balogh B. (19.)

Bp. Honvéd–Kecskemét 17.45 (M4 Sport+)

Mol Fehérvár–Mezőkövesd 20.00 (M4 Sport+)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 15.00 (M4 Sport+)

Ferencváros–Kisvárda 17.30 (M4 Sport)

Újpest–Vasas 20.00 (M4 Sport)

Borítókép: A Debrecen erejéből csak küzdelemre futotta Pakson, gólra nem (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.