Áll a bál Pakson: Böde Dániel felbontotta a szerződését

Szűkszavú közleményben tudatta a Paks NB I-es labdarúgócsapata, hogy Böde Dániel felbontotta a jövő nyárig érvényes szerződését az együttessel. A csapatkapitány, egyben a közönségkedvenc távozik, amit a szurkolók nem hagynak szó nélkül, nekiestek Waltner Róbert vezetőedzőnek.

Magyar Nemzet
2022. 09. 06. 11:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paks közleménye hangsúlyozza, hogy Böde Dániel kezdeményezte a szerződés megszüntetését. Mint írják: 

„Saját nevelésű játékosunk összesen 253 mérkőzést játszott zöld-fehér szerelésünkben, ez idő alatt hatvan gólt szerzett. A harmincöt esztendős, huszonötszörös válogatott játékos az idei szezonban két mérkőzésen együtt huszonkilenc percet töltött a pályán.”

Vélhetően ez utóbbi adattal magyarázható Böde döntése, aki kevesellhette a neki jutott játéklehetőséget az NB I első hét fordulójában. A szurkolók Waltner Róbert vezetőedzőt teszik felelőssé a szakítás miatt, a Paks Facebook-oldalán szaporodnak az elégedetlen hozzászólások. Ezek közül csak néhányat idézünk:

  • „Én is eligazolnék, ha padoztatna a vezetőedző, mert nem vagyok szimpatikus neki… Waltner úr egy igazán talpig úriember… ja, nem…”
  • „Gratula, waltner, kisbetűvel! Elintézted”
  • „Ez igen!!! Egy waltner miatt a Böde menjen??? Bravó!!!”
  • „Egy gyönyörű karrier szomorú vége. 29 percnél azért többet érdemelt…”

Pakson nagy változások történtek a nyáron, hiszen az előző idényben hatodik helyezett és kupadöntős csapat sikeres vezetőedzője, a másodosztályú MTK-hoz távozott, valamint a csapat NB I-es gólkirálya, a válogatott kerettag Dél-Koreába szerződött. Az új seprű egy darabig jól sepert, Waltner irányításával két-két győzelemmel és döntetlennel kezdte a bajnokságot az együttes, amely a legutóbbi két fordulóban azonban vereséget szenvedett a Kisvárdától és a Kecskeméttől.

Ezután Waltner azt nyilatkozta, hogy át kell gondolnia néhány dolgot, de valószínűleg nem arra jutott, hogy Bödének több lehetőséget kellene adnia. A 25-szörös válogatott csatár Pakson futott be, majd 2012-ben a Ferencvárosba igazolt, ahonnét 2019-ben tért vissza a tolnai együtteshez, amelyben az előző idényben, ha a szükség úgy hozta, középhátvédként is megállta a helyét.

A szerződésbontás nem jelenti automatikusan Böde pályafutásának a végét, szabadon igazolható labdarúgóként új csapatot kereshet. A szabályok szerint abba a bajnokságba igazolhat, amelyben a szerződésbontás időpontjában még nyitva volt az átigazolási piac, és bár a bejelentésre csak kedden került sor, a Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a felek a Magyar Labdarúgó-szövetségnél már augusztus 31-én, a nemzetközi és magyar átigazolás időszak utolsó napján jelezték a szerződésbontás tényét, tehát Böde előtt szabad az út.

Borítókép: Böde Dániel a Paks mezében (Fotó: Paks FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.