Beindult az edzőkeringő az NB I-ben: Kuttor Attilát menesztették

Az NB I-ben hét forduló után nyeretlen Vasas a hivatalos honlapján jelentette be kedden, hogy edzőt vált, Kuttor Attila távozik, akinek az utódját egyelőre nem nevezte meg az angyalföldi klub. Mindössze másfél hónapja tart a bajnokság, máris a második vezetőedző bukott meg.

Magyar Nemzet
2022. 09. 06. 8:48
null
Fotó: BALOGH_DAVID
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába van a Vasas keretében a legtöbb (kilenc) magyar válogatottban pályára lépett labdarúgó az NB I mezőnyében, az újonc hét forduló alatt egy meccset sem tudott megnyerni, és a 11., azaz kieső  helyen áll. Ráadásul az utolsó Újpest (a másik nyeretlen klub) eggyel kevesebb meccset játszott, így elviekben akár az angyalföldiek elé is kerülhet a tabellán, ledolgozva a jelenlegi kétpontos hátrányt.

A Vasasnál az elmúlt hétvégi, Puskás Akadémia elleni hazai 1-1-es döntetlen lehetett az utolsó csepp a pohárban, miután Kuttor Attilának távoznia kellett. Bár a klub közleménye az új vezetőedzőről nem szólt, a Nemzeti Sport információja szerint már az utód is megvan, méghozzá egy rutinos, korábban magyar bajnoki címet szerzett szakember személyében. Minderről kedden bejelentés várható a klub részéről.

Ha megvizsgáljuk az elmúlt húsz év NB I-es bajnok magyar vezetőedzőit, kétesélyesre szűkül a kör. Közülük ugyanis Bozsik Péter rég nem vállalt munkát az élvonalban, Herczeg András nem dolgozik Debrecenen kívül, Garami József, Egervári Sándor és Mezey György már visszavonultak, Supka Attila pedig jelenleg – még – a Mezőkövesd edzője.

Marad tehát Pintér Attila (legutóbb III. Kerület) és Kondás Elemér (legutóbb Diósgyőr), akik jelenleg csapat nélkül várnak az új lehetőségre.

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy hét forduló után már a második edzőváltásra került sor az NB I-ben, azaz a csapatok még a szeptemberi Nemzetek Ligája-meccsek miatti válogatott szünetet sem várják ki, ami jó alkalmat kínálna a változtatásra, hiszen az új edzőnek lenne némi ideje összeszokni a játékosokkal.

Az első áldozat a portugál Joao Janeiro volt Debrecenben, aki hat meccs után szintén nyeretlenül adta át a stafétát az egyelőre megbízott edzőként kinevezett Dombi Tibornak, aki a Fehérvár ellen 1-0-s győzelemmel debütált a kispadon a legutóbbi fordulóban.

Kuttor tehát a második gyorsan lapátra került edző, és a sor aligha ér véget, hiszen a mezőny másik nyeretlen csapatánál, a Fradi ellen legutóbb megalázó, 6-0-s vereséget szenvedett Újpestnél is inog a kispad Milos Kruscsics alatt. A hírek szerint a tizedik helyezett Mezőkövesden sincs biztonságban Supka állása, de a kilencedik Fehérvárnál is sürgősen javulnia kell Michael Boris csapatának, amely mind a négy idegenbeli bajnokiját elveszítette a szezonban, 10-1-es összesített gólkülönbséggel.

Borítókép: Kuttor Attila még a Vasas edzőjeként (Fotó: Vasas/Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.