„Fejezzétek be, őrültek!” – Luis Suárez üvöltött a szurkolókkal

Luis Suárez vezérletével a Nacional hazai pályán 3-1-re legyőzte a Penarolt az uruguayi bajnokság legutóbbi fordulójában. A meccs nemcsak Suárez bombagóljáról maradt emlékezetes, hanem arról is, hogy a hazai drukkerek rátámadtak az ellenfél kapusára, de a kedvenc sztárcsatáruk közbelépett.

Magyar Nemzet
2022. 09. 06. 8:04
null
Nacional's forward Luis Suarez celebrates after scoring against Peñarol during the Uruguayan Clausura football tournament "clasico" match between Nacional and Peñarol at the Gran Parque Central stadium in Montevideo, on September 4, 2022. (Photo by Pablo PORCIUNCULA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nacional és a Penarol összecsapása az uruguayi futball egyik nagy rangadója, ennek megfelelően felfokozott volt a hangulat. Luis Suárez először játszott a híres meccsen nevelőklubjába való nyári visszatérése óta (a Groningen, az Ajax, a Liverpool, a Barcelona és az Atlético Madrid után tért haza), és emlékezetes teljesítményt nyújtott a Penarol ellen.

A 3-1-re megnyert meccsen Suárez szerezte csapata második gólját a második félidő elején, amellyel 2-0-ra alakult az állás. Nem volt csúnya találat, íme:

Nem a bombagól volt azonban Suárez legnagyobb tette a mérkőzésen, ugyanis szembeszállt a saját szurkolóival, akik kukoricával dobálták meg a Penarol megsérült kapusát. 

Suárez ünnepelt is a drukkerekkel Fotó: AFP

A Clarin beszámolója szerint az első félidő 25. percében, tehát még 0-0-s állásnál történt, hogy Kevin Dawsont ápolni kellett, mire a vérmesebb hazai drukkerek különféle tárgyakkal kezdték el dobálni a kapust, akire hamarosan valóságos kukoricaeső hullott.

„Fejezzétek be, őrültek!” – kiáltott ekkor ki Suárez a saját csapata szurkolóinak, akik ennek hatására lecsillapodtak.

Suárez remek formának örvend a Nacionalban, amelynek színeiben a visszatérése óta öt bajnokin három gólt és egy gólpasszt jegyzett. A 35 éves csatár azért küzd, hogy ott lehessen a katari világbajnokságon az uruguayi válogatott keretében, amire jó esélye van, noha a kezdőben már valószínűleg nem kap majd helyet Edinson Cavani (Valencia) és Darwin Núnez (Liverpool) mellett.

Borítókép: Luis Suárez rendre inti a Nacional-szurkolókat a Penarol elleni rangadón (Fotó: Pablo Porciuncula/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.