A City sztárja szerint a bíró dicséretet érdemel a liverpooli „hibájáért”

A Liverpool és a Manchester City vasárnapi aranyrangadója 1-1-es döntetlennel ért véget a Premier League 28. fordulójában. Emiatt inkább a Vörösök bánkódhatnak, mert a második félidőben fölényben futballoztak, és a lefújás előtt egy kérdéses szituációban a City javára döntött a játékvezető. Sokak szerint helytelenül, a világoskékek futballistája, Kyle Walker azonban természetesen elégedett a végkimenetellel.

2024. 03. 12. 11:47
Kyle Walker
Manchester City's English defender #02 Kyle Walker (C) applauds the fans following during the English Premier League football match between Liverpool and Manchester City at Anfield in Liverpool, north west England on March 10, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben a Manchester City, a másodikban a Liverpool futballozott fölényben, ezek alapján mondhatjuk, hogy igazságos eredmény született az 1-1-gyel a vasárnapi rangadón az Anfielden. Igen ám, de a Vörösök olyan tettet hajtottak végre, amit a Guardiola éra alatt, sőt az elmúlt tizenegy évben egyetlen csapat sem volt képes: tizenkilenc lövést eresztettek meg a City kapujára. Ha pontosabban céloznak, akkor már korábban eldönthették volna a három pont sorsát, de ez nem sikerült, így a meccs utolsó pillanataiban még abban reménykedtek, hogy újabb tizenegyest kapnak, és így megnyerhetik a mérkőzést.

Liverpool Manchester City Doku Mac Allister
Ez a rúgás nem ért büntetőt a Liverpoolnak (Forrás: Facebook)

A kérdéses szituációban Jérémy Doku mellkason talpalta a Liverpool gólszerzőjét, Alexis Mac Allistert. Jürgen Klopp, a hazaiak vezetőedzője és az áldozat szerint egyértelműen tizenegyest kellett volna ítélnie Michael Olivernek, valamint a Premier League-ben korábban bíráskodó Mike Dean is egyetértett velük, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

Kyle Walker, a manchesteriek védője szerint Oliver dicséretet érdemel a bátor döntéséért

– Én úgy gondolom, hogy jól fújt a játékvezető. Ha az Anfield közönsége a csapata mögé áll, akkor összeomolhatott volna a nyomás alatt. De látszik, hogy tapasztalt bíróról van szó, mert ez nem történt meg. Erős jellem, ezért tartják Anglia és a világ egyik legjobb játékvezetőjének 

– vélekedett a 33 éves futballista, arról viszont nem akart véleményt alkotni, hogy egyébként jó döntés született-e. – Nem nekem kell eldönteni, hogy járt-e a büntet a Liverpoolnak. Ha azt mondom, hogy nem, címlapra kerülök. Ha azt, hogy igen, címlapra kerülök. A játékvezető döntött, a VAR ellenőrizte, ennyi a mondanivalóm erről.

 

A pontvesztés sokba kerülhet a Liverpoolnak

A történtekről mindenkinek meglehet a véleménye, annyi biztos, hogy ez a pontvesztés még sokba kerülhet a Liverpoolnak. Ahogy korábban a hibaként elismert ítéletek az Arsenal és a Tottenham Hotspur elleni bajnokikon is, amiket szintén nem tudott megnyerni Klopp alakulata. A City elleni 1-1-es döntetlen után rosszabb gólkülönbsége miatt az Arsenal mögé, a második helyre csúszott vissza a Liverpool, a manchesteriek pedig egy ponttal lemaradva a harmadik pozíciót foglalják el. Még tíz forduló van hátra, és a sorsolás a címvédőnek kedvez, és ha Pep Guardiola gárdája újra megszerzi a trófeát, az már a negyedik lesz a sorban – ez olyasmi, ami korábban egy angol csapatnak sem sikerült.

– Nem hiszem, hogy bármelyik csapat is lépéselőnyben lenne, kemény csaták várnak még mindannyiunkra. Jól ismerjük a Premier League-t, hosszú ideje futballozunk itt, és gyakoriak a fordulatok, illetve a hullámvölgyek. Még sok meccs van hátra, és remélhetőleg, mi leszünk a győztesek. Ez zsinórban a negyedik bajnoki címünk lenne, ennyit még soha senki nem nyert egymás után – tekintett előre bizakodóan Kyle Walker.

Borítókép: Kyle Walker a Liverpool elleni mérkőzést követően (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.