Révész: O’Sullivan nélkülem is tudta, hogy össze kell kapnia magát + videó

Révész Bulcsú februárban olyat ért el, amit korábban egy magyar sznúkeres sem: junior világbajnoki címével helyet váltott magának a profik közé a következő két szezonra. A 17 éves játékos sikerével példaképe, Ronnie O’Sullivan elismerését is begyűjtötte, Révész további felemelkedéséhez pedig a kormány is hozzájárul. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebookon jelentette be, hogy hétmillió forinttal támogatják az ifjú csillagot.

2024. 03. 12. 10:42
RÉVÉSZ Bulcsú
Révész Bulcsú így is kiváló idényt zár Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Révész Bulcsúra különleges két szezon vár. A fiatal sznúkerjátékos februárban Albániában junior világbajnok lett, amivel együtt két évre Tour-kártyát, azaz profi státust kapott – első magyarként. Révész sikere a sportág sztárja, a hétszeres világbajnok Ronnie O’Sullivan figyelmét sem kerülte el, a példakép még üzent is a 17 éves csillagnak, hogy ha összekerülnek, akkor ne bánjon el nagyon vele.

A remélt egymás elleni mérkőzés és a külföldi versenyek előtt Révész Bulcsú Menczer Tamással találkozott. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebookon osztott meg egy videót az eseményről, amikor a sznúkeres elismerő oklevélben is részesült, valamint Menczer Tamás azt is közölte, hogy a kormány hétmillió forinttal támogatja Révész Bulcsú további felkészülését.

A beszélgetésből kiderült, Révészre az angol sajtó is nagyon kíváncsi, és szerinte az hozta meg neki a nagy sikert, hogy higgadt tudott maradni a kínai Kong Csen-csi elleni vb-döntőben. Továbbá azt is elárulta, hogyan reagált Ronnie O’Sullivan üzenetére.

Révész Bulcsú a junior világbajnokságon elért sikere után nyilatkozott a Magyar Nemzetnek. Felfedte, hogy milyen reményekkel vág neki júliusban kezdődő, első profi szezonjának.

Borítókép: Révész Bulcsú magyar játékos az OMV VI. Magyar Snooker Gálán a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 2023. március 4-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.