Sallai Rolandéknak kevés esélyük volt a Leverkusen ellen

A német Bundesliga 26. fordulójában a magyar érdekeltségű csapatok közül az RB Leipzig és az Union Berlin győzött, vasárnap délután viszont a Sallai Rolanddal felálló Freiburg hazai pályán simán kikapott a tabella élén álló Leverkusentől. A magyar csatárnak nem ez volt a legjobb meccse az idényben, a 63. percben lecserélték, a csapata pedig 3-2-re kikapott.

2024. 03. 17. 17:16
SC Freiburg - Bayer Leverkusen
17 March 2024, Baden-Württemberg, Freiburg im Breisgau: Soccer: Bundesliga, SC Freiburg - Bayer Leverkusen, Matchday 26, Europa-Park Stadium. Leverkusen's Adam Hlozek (2nd from left) scores the goal to make it 1:2. Photo: Tom Weller/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német Bundesliga 26. fordulója magyar szempontból jól indult, hiszen az RB Leipzig Gulácsi Péterrel a kapuban, Willi Orbánnal a védelemben gond nélkül nyert 5-1-re még pénteken Kölnben. Magyar szempontból jól is folytatódott, mert az Union Berlin szombaton 2-1-re legyőzte a Werder Brement, és ez akkor is jó, ha az előző fordulóban túl szigorú ítélettel kiállított az eltiltása miatt nem léphetett pályára. Sajnos vasárnap magyar szempontból rosszul zárult a forduló, ugyanis a Sallai Rolanddal felálló, Szalai Attilát a meccsre nem nevező Freiburg hazai pályán kikapott a tabella élén álló Leverkusentől. 

Fotó: AFP

A vendégek már a 2. percben vezetést szereztek Florian Wirtz révén, ám a házigazdáktól Ricu Doan nyolc perccel később egyenlített. Változatos volt a játék, de inkább a Leverkusen irányított, és ennek a 40. percben lett meg az eredménye, ekkor a cseh Adam Hlozek góljával ismét a Leverkusennél volt az előny. A fordulást követően a szintén cseh Patrik Schick is betalált a hazai kapuba, és bár akkor még csak az 53. percben járt a találkozó, sok veszély szemlátomást nem fenyegette a vendégek sikerét. Ám a biztos vezetés kissé elaltatta a Leverkusent, Christian Streich vezetőedző tíz perccel később egyszerre hármat is cserélt, lehozta Sallai Rolandot is, és a 79. percben Yennik Keitel újra szorossá tette az eredményt, de egyenlíteni nem tudott. 

Bundesliga, 26. forduló

1. FC Köln–RB Leipzig 1-5 
Darmstadt–Bayern München 2-5 
Heidenheim–Mönchengladbach 1-1 
Mainz–Bochum 2-0 
Union Berlin–Werder Bremen 2-1 
Wolfsburg–Augsburg 1-3 
Hoffenheim–VfB Stuttgart 0-3
Freiburg–Bayer Leverkusen 1-3
Borussia Dortmund–Eintracht Frankfurt 17.30 (Tv: Arena4)

Az élcsoport állása: 1. Leverkusen 70, 2. Bayern München 60, 3. Vfb Stuttgart 56

Borítókép: Adm Hlozek a Leverkusen második gólját lövi a Freiburg kapujába (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.