A magyar válogatott Norvégia legyőzésével avatta fel az Alba Arénát + videó

A magyar férfi jégkorong-válogatott Norvégia legyőzésével avatta fel a székesfehérvári Alba Arénát péntek este.

2024. 04. 19. 23:07
A magyar válogatott legyőzte Norvégiát az Alba Aréna nyitómeccsén
A magyar válogatott legyőzte Norvégiát az Alba Aréna nyitómeccsén Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szapporói csoda tizenhatodik évfordulóján került sor az első mérkőzésre a székesfehérvári Alba Arénában, ahová majdnem hatezer néző látogatott ki péntek este.

Székesfehérvár Magyarország-Norvégia jégkorong Alba Aréna megnyitó
Megnyitotta kapuit az Alba Aréna Fotó: Csudai Sándor

A magyar csapat jó játékkal örvendeztette meg a szurkolókat, sorra alakította ki a helyzeteket, majd Terbócs István a 15. percben bevette a norvégok kapuját. A második harmadban is a mieink többször is közel jártak hozzá, hogy megduplázzák az előnyüket, de sokáig nem állt melléjük a szerencse. A 27. percben tört meg a jég, Papp Kristóf emberelőnyben megszerezte a második gólt. Ezután a norvég válogatott percei következtek, Bálizs Bence védéseire nagy szükség volt, de a 37. percben Victor Granholm egy kapáslövéssel szépített. Az utolsó harmadban nem született gól, a magyar válogatott így 2-1-re gyűrte le az elitben szereplő ellenfelét.

A két csapat szombaton 16 órakor újra összecsap egymással. A Don MacAdam irányította magyar válogatott kedden Olaszországgal mérkőzik meg, jövő vasárnaptól pedig a bolzanói divízió I/A-vb-n szerepel.

Férfi felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Norvégia 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
gól: Terbócs (15.), Papp (27.), illetve Granholm (38.)

 

 

Íme az új székesfehérvári aréna:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.