Galló Vilmos elárulta, mi történt a kapitányt „lebohócozó” interjúja után + videó

Amikor a Bolzanóban zajló divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon válogatottunk két győztes meccs után szerdán váratlanul 2-1-re kikapott a zömében székely játékosokkal felálló román csapattól, a lefújás után pedig Galló Vilmos a Sport TV kamerája után bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt, abban a pillanatban kitört a botrány. A szakvezető nem nyilatkozhatott, a játékos ma reggel a közösségi oldalán elnézést kért MacAdamtől. Galló a mai szünnapon pedig exkluzív interjút adott a Sport TV-nek. Elmondta, azóta megbeszélte a csapat a dolgot, s arról is beszélt, mi történt a szerdai megszólalása után.

Forrás: Sport TV2024. 05. 02. 17:21
SALLÓ Alpár; GALLÓ Vilmos
Bolzano, 2024. május 1. Galló Vilmos (k) és Salló Alpár (j), a román válogatott játékosa a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Románia mérkõzésen a Sparkasse Arénában 2024. május 1-jén. Románia-Magyarország 2-1. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindhárom meccsen jó sorunk volt, és ezzel nem is volt probléma senki részéről sem. Marcival (Nemes Márton – szerk.) és Söpővel (Sárpátki Tamás – a szerk.) is nagyon jó volt játszani, csomó helyzetet alakítottunk ki. Bíztam benne, hogy ezt így visszük tovább, és tudunk majd erre építeni a vb során. Sajnos a tegnapi meccsen picit meg lettek kavarva a dolgok, ami szerintem már az egész csapatot frusztrálta egy kicsit, és talán emiatt is történt, ami történt – nyilatkozta ma a vb-t közvetítő Sport TV-nek Galló Vilmos.

GALLÓ Vilmos; TÕKE Zoltán; HAARANEN, Matias

Galló Vilmos, valamint Tőke Zoltán kapus és Matias Haaranen, a román válogatott játékosai Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szuper Leventével arról is beszéltek, hogy a svéd klubcsapatában ebben a szezonban nagyobb hangsúlyt kapott esetében a védekezés. A Sport TV szakértője, a korábbi kiváló válogatott kapus azt kérdezte, hogy ezt a szerepet hogyan egyezteti össze a válogatottbeli szerepével.

– Azt a tudást, amit idén is megkaptam, hogy inkább figyeljek a védekezésre, próbáltam hozni ide is, de ez mindig is így volt. Fontos a válogatottban, hogy mindenkinek meglegyen a szerepe, de nyilván gólt is akarok lőni a torna alatt, nem csak a védekezésben akarok segíteni. Én úgy érzékeltem, nemcsak bennem, hanem a csapat nagy részében is volt egy frusztráció, ami talán belőlem jött ki a legjobban. Úgy éreztem, hogy sokáig mindig le próbálnak nyomni, és amikor kivettek az emberelőnyből, azt éreztem, az volt az utolsó csepp. Természetesen mindent megmutattam, próbáltam úgy játszani, ahogyan csak tudok a románok ellen is. Szerintem egy jó meccset játszottunk, és nagyon szerencsétlenül alakult, hogy kikaptunk. Csomó helyzetünk volt, szerintem egy jó napon simán nyernünk kellett volna a meccset. Nem volt szerencsés pont a meccs után elkapni, a meccs hevében egy ilyen interjút adni. Talán ennek nem ott lett volna a helye, vagy nem is volt ott a helye, és ezért bocsánatot is kértem nyilvánosan. Ezt a négy fal között kellett volna megoldani, tegnap meg is beszéltük a csapattal, az edzői stábbal és a játékosokkal.

Galló Vilmos: Az egész csapat összetartott

A játékos arról is beszélt, mi történt az ominózus interjú után.

– A magyaroknak van egy ilyen nagyon jó tulajdonsága szerintem, hogy ha bármilyen krízishelyzet van, akkor nagyon összetart a nemzet, a csoport. Tegnap is ugyanezt éreztem, hogy az egész csapat összetartott, és együtt vívtuk meg ezeket a dolgokat. Senki sem hibáztatott, ők is értették, velem voltak végig. A család is mindig ott van, lehet rájuk számítani. Ezenkívül kaptam néhány száz üzenetet mindenfelől, és egy idő után ki kellett kapcsolni a telefonomat. Nem akarok annyira belemenni a részletekbe, hiszen minden napnak megvan a maga baja, tegnap volt elég, ma már egy új nap van, holnap pedig egy nagyon fontos meccs van.

 

S hogy milyen most a hangulat a válogatottnál?

– Úgy mondanám, hogy semmilyen széthúzás nincs a csapaton belül, szerintem még szorosabbá is tette ez az incidens a csapatot. Mint mondtam, nem volt okos döntés a nyilvánosság előtt ilyet mondani, de segített, hogy a frusztrációt kicsit feloldjuk, és egymást tudjuk segíteni a következő meccseken, a következő években is talán. Lehet, lesz egy kis kihatása, de igazából majd a pályán kell megmutatni. Úgyhogy pénteken majd meglátjuk, mi fog történni. Annyit tudok mondani, hogy a száz százalék helyett kétszáz százalékon fogok menni, és mindent megteszek, hogy nyerjen a csapat.

 

A magyar válogatott további két mérkőzése a vb-n:

Magyarország–Olaszország: május 3., péntek 18.45, Sport1

Magyarország–Szlovénia: május 4., szombat 18.45, Sport2

A teljes interjú:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.