Jürgen Klopp negatív csúcsa, a Liverpool győztes gólját furcsa bírói ítélet akadályozta meg

A Liverpool a West Ham United otthonában lépett pályára a Premier League 35. fordulójának szombati nyitómeccsén. Jürgen Klopp kezdőcsapatában nem kapott helyet Szoboszlai Dominik és Mohamed Szalah sem, a Liverpool pedig 1-0-s hátrányba került a szünetre. Ez volt a tizenhatodik bajnoki meccse az évadban a Liverpoolnak, amelyen 1-0-s hátrányba került, ez negatív rekord Jürgen Klopp végéhez közeledő regnálása alatt. Később a Liverpool vezetett is, de végül csak 2-2-es döntetlent játszott, így egyre valószínűtlenebb, hogy bajnok lesz az idény végén.

2024. 04. 27. 14:41
Liverpool West Ham Premier League Jürgen Klopp Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik nem kapott helyet a Liverpool kezdőjében a West Ham ellen Fotó: X/Liverpool FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp számára közeledik a búcsú ideje, a Liverpool futballistái pedig szeretnének szépen búcsúzni a német szakembertől. A West Ham United elleni Premier League-mérkőzés első félideje azonban nem alakult jól. A és Mohamed Szalah nélkül játszó Liverpool 1-0-s hátrányba került – Jarrod Bowen talált Alisson kapujába –, amivel Jürgen Klopp megdöntötte saját negatív csúcsát a Vörösök edzőjeként.

Liverpool, 2024. április 24.
Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Everton-Liverpool mérkõzése elõtt Liverpoolban 2024. április 24-én.
Jürgen Klopp a West Ham elleni mérkőzést sem így képzelte (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

A Liverpoolnak ugyanis a West Ham elleni volt a tizenhatodik bajnokija ebben az idényben, amelyen 1-0-s hátrányba került, ilyen magas számig Jürgen Klopp korábbi nyolc liverpooli idényében egyszer sem jutott el.

Az idény elején a Liverpool rendre meg tudta fordítani a mérkőzéseit, az évad hajrájához érve azonban egyre többször alakultak rosszul a végeredmények is a Vörösök számára.

Jürgen Klopp az öltözőbe szaladt

Az első félidő lefújásakor Jürgen Klopp azonnal az öltözőbe rohant, valószínűleg a szünet minden pillanatát ki akarta használni. Cserét nem hajtott végre a német szakember, a második félidő elején viszont Andy Robertson góljával kiegyenlített a Liverpool.

Sőt, támadásban is maradt a vendégcsapat, s a 65. percben egy rendkívül szerencsés találattal már vezetett a Liverpool: a szöglet utáni flipper során az utolsó három érintés West Ham-játékosé volt, de Ogbonna, Soucek és Aréola kapus sem tudott menteni.

Az öngól után a West Ham támadóbb felfogásra váltott, s pont mielőtt pályára lépett a Szalah, Núnez, Gomez trió, Michail Antonio kiegyenlített. Szalah már a beállása előtt igen ingerülten szólt Klopphoz.

Nem sokon múlt a Liverpool győzelme

Aréola a hajrában újabb furcsa jelenet főszereplője volt, ledobta maga elé a labdát, azt gondolva, hogy szabadrúgást kapott. A labda felé szaladó Gakpót a játékvezető, Anthony Taylor sípszava állította meg, aki a kapus ápolását rendelte el, noha liverpooli szabálytalanságot nem látott.

Ha nincs a sípszó, Gakpo minden bizonnyal bevette volna a bizarr bakit bemutató Aréola kapuját.

A Liverpool hagyományosabb módon is közel járt a győzelemhez, de Harvey Elliott bombája a keresztlécen csattant.

Szoboszlai Dominik a 91. percben állt be csereként, de a hosszabbításban már nem akadt komoly helyzet. A 2-2-es döntetlennel a Liverpool még távolabb került a bajnoki címtől.

Premier League, 35. forduló

West Ham United–Liverpool 2-2

Az élcsoport
1. Arsenal 77 pont/34 meccs
2. Manchester City 76/33
3. Liverpool 75/35

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.