Klopp úgy kelt Szalah védelmére, hogy felidézte a hibáit

Mohamed Szalah góljával 1-0-ra nyert csütörtökön a Liverpool az Atalanta vendégeként, de az angol csapat ennek ellenére is kiesett az Európa-ligából. Talán más lehetett volna a meccs forgatókönyve, ha az egyiptomi szélső az első félidő végén is pontosabban céloz. A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp mindenesetre nem aggodalmaskodik sztárja formája miatt.

2024. 04. 19. 16:53
Mohamed Szalah góljai hiányoznak a Liverpoolnak
Bergamo, 2024. április 18. Mohamed Szaláh, a Liverpool játékosa, miután gólt lõtt büntetõbõl a labdarúgó Európa-liga negyeddöntõjének Atalanta - Liverpool visszavágó mérkõzésén az olaszországi Bergamo stadionjában 2024. április 18-án. MTI/AP/Antonio Calanni Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta Mohamed Szalah 2017-ben a Liverpoolhoz igazolt, ő volt minden idényben a csapat legjobb góllövője, sorra döntötte meg a rekordokat. Ez idén sincs másképp, 38 mérkőzésen 24 gólnál és 13 gólpassznál jár, a Vörösök közelmúltbeli visszaesésének azonban ő is részese, és az elmúlt meccseken gyakran választott rossz megoldást, esetleg mérte el a kaput.

Jürgen Klopp nem aggódik túl sokat Szalah formája miatt
Jürgen Klopp nem aggódik túl sokat Szalah formája miatt Fotó: EPA/Adam Vaughan

A Liverpoolnak az elmúlt időszakban egyébként is a góllövés volt a gyenge pontja, és ezen Szalah formahanyatlása sem segít az idény hajrájában. Az angoloknak csütörtökön, az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján is nagy szükségük lett volna a gólokra, hiszen háromgólos hátrányból próbálta megfordítani az Atalanta elleni párharcot, de nem járt sikerrel, mert Szalah csak egy tizenegyest tudott értékesíteni, akciógól ezen a mérkőzésen sem jött össze nekik. Pedig az egyiptomi sztár előtt adódott egy nagy lehetőség a 39. percben, és ha átemelése a kapuban köt ki, nagyobb esélye lett volna a Liverpoolnak arra, hogy csodát tegyen, hiszen a második félidőben már csak egy gólra lett volna szükségük.

 

Klopp: Ez előfordul a támadókkal

A 3-0-s hazai vereség után tehát az idegenbeli 1-0-s győzelem nem volt elég a Liverpoolnak a továbbjutáshoz. Jürgen Klopp vezetőedzőt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Szalah formájáról kérdezték. 

– Nem aggódom túlságosan emiatt, ilyesmi megtörténik a támadókkal. Nem ez az első alkalom, hogy Mo kihagyott néhány helyzetet, ez a játék része. A büntetőnél nagyon magabiztos volt, remek gólt lőtt, aztán a következő helyzetnél kicsit szerencsétlen volt, de mint mondtam, nem először fordult elő, hogy kihagyott egy ziccert – magyarázta a német tréner.

A bajnoki címért még verseng a Liverpool a Manchester Cityvel és az Arsenallal, ezért nagyon fontos lenne, hogy Klopp csatárai megtalálják a góllövő cipőjüket.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.