Már szombaton bajnok lehet a Ferencváros – íme, a lehetséges forgatókönyvek!

Szombaton és vasárnap rendezik meg a labdarúgó NB I 29. fordulóját. Ebben a körben újra bajnoki címet ünnepelhet a Ferencváros, de eldőlhet a kieső helyen álló Kisvárda és Mezőkövesd sorsa is. Az ezüstéremért zajló verseny ugyanakkor még biztosan nyitott marad.

2024. 04. 20. 6:36
Nyitva van az aranykapu - a Ferencváros játékosai szombaton újabb bajnoki címet ünnepelhetnek. Fotó: Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig néhány hete még tudta tartani a lépést a címvédő Fradival a Paks, ám a tabellát heteken át vezető tolnaiak a legutóbbi öt fordulóban mindössze egyetlen pontot gyűjtöttek – közben ráadásul 1-0-s vereséget szenvedtek a Groupama Arénában –, így lemaradtak a bajnoki versenyfutásban. Miközben a Ferencváros 11 bajnoki mérkőzéséből tízet megnyert, ezzel továbbra is veretlen ezen a tavaszon, az előző négy bajnokiján pont nélkül maradó Paks legutóbb március 3-án, az MTK Budapest vendégeként tudott győzni, így alig pár kör alatt 14 pontnyi hátrányt halmozott fel.

A szombaton kezdődő körrel együtt még öt van hátra, vagyis összesen 15 pont gyűjthető. A paksiaknak akkor adódna egyetlen, egészen minimális esélye az aranyéremre, ha a Ferencváros a hátralévő meccseit elveszítené, miközben az üldöző valamennyit megnyeri. Lássuk be, az aktuális forma és az erőviszonyok mellett erre vajmi kevés az esély, arra ugyanakkor sokkal több, hogy már a szombaton délután öt órakor kezdődő Ferencváros–Kisvárda meccs lefújásának pillanatában megnyeri zsinórban a hatodik, a klubhistória 35. bajnoki címét a zöld-fehér csapat.

 

Bajnok a Ferencváros, ha…

A Fradi-fiesztához minden más eredménytől függetlenül a Kisvárda legyőzése kell. Ha a fia kórházba kerülése miatt az utóbbi néhány napot Milánóban töltő, ám csütörtökön Budapestre visszatérő Dejan Sztankovics vezetőedző csapata megveri az utolsó előtti helyen álló Kisvárdát, nincs több kérdés, akkor sem, ha a korábbi, fél 3-kor kezdődő Puskás Akadémia–Paks összecsapáson vendégsiker születik. Ha a Paks pontot veszít Felcsúton is, akkor már a döntetlen is elég a fővárosiaknak. A várhatóan zsúfolt lelátók előtt pályára lépő Ferencvárosnak még egy Kisvárda elleni vereség is belefér, ebben az esetben azonban vasárnapig várni kell a pezsgők kibontásával – a Paks mellett a pillanatnyilag harmadik helyezett, vasárnap délután pályára lépő Fehérvár pontvesztésére is szükség lenne.

 

Eldőlhet a kiesőjelöltek sorsa

Miközben a Ferencváros és közönsége ünnepre készül, a vendég Kisvárda kieshet a hétvégén, akárcsak a Mezőkövesd. A kisvárdaiak a forduló előtt tízpontos hátrányban vannak a már bennmaradó pozíciót elfoglaló Újpest és Kecskemét mögött, így amennyiben kikapnak Budapesten, és a Kecskemét, az Újpest, valamint a Zalaegerszeg is győz, négy játéknappal a vége előtt eldől, hogy kiestek. Ennél nehezebb helyzetben van a Mezőkövesd, amely még a Kisvárdától is négy ponttal le van maradva. Ha vasárnap nem nyernek a kövesdiek Kecskeméten, nyolc első osztályban eltöltött idényt követően biztosan búcsúznak.

 

A második helyért zajló verseny folytatódik

Ha a legvalószínűbb forgatókönyv bekövetkezik, és a hétvégén újra bajnok lesz a Fradi, lényegében egy nyitott kérdés marad a hátralévő hetekre: ki lesz a második? A Paks és a Fehérvár között aktuálisan egy pont a differencia, de a két klub teljesítménye alapján jó esély kínálkozik a fehérváriaknak az előzésre. Amennyiben a Paks a szombati, Puskás elleni meccsét is elveszíti, magukra húzhatja a Puskást, amely most héttel van lemaradva. A hátralévő hetekben egyébként talán a pak­siak sorsolása „könnyebb”, mint a fehérváriaké, ám ezt most még korai volna számolgatni, hiszen az ezüstéremért zajló verseny biztosan nyitott marad.

Labdarúgó NB I, a 29. forduló programja

Szombat

Puskás Akadémia–Paks 14.30 (tv: M4 Sport )

Ferencváros–Kisvárda 17.00 (tv: M4 Sport )

Diósgyőr–Debrecen 19.30 (tv: M4 Sport ) 

Vasárnap

Kecskemét–Mezőkövesd 14.05 (M4 Sport+)

Fehérvár–Zalaegerszeg 16.00 (M4 Sport)

Újpest–MTK Budapest 18.30 (M4 Sport).

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.