Sokba került a magyar sportolónak a félrelépés Olaszországban + videó

A férfitornászok Riminiben zajló Európa-bajnokságán Mészáros Krisztofer bravúros teljesítménnyel ötödikként zárt az egyéni összetettben, talajon pedig a negyedik legmagasabb pontszámmal került be a fináléba. Olimpiai kvótás versenyzőnk a verseny után bosszúsan nyilatkozott, mert az összetettben nagyon közel volt az éremhez; ma már inkább előre nézett.

2024. 04. 25. 14:25
Mészáros Krisztofer számára még nem ért véget az Európa-bajnokság
Mészáros Krisztofer számára még nem ért véget az Európa-bajnokság Forrás: Facebook/Magyar Tornaszövetség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnokágon a Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs és Molnár Botond alkotta magyar csapat sokáig döntős helyen volt, végül a 13. helyet szerezte meg 242,195 ponttal. Az egyéni összetettben Mészáros 83,398 ponttal zárt az ötödik helyen. A Győri AC tornásza talajon 14,333 pontot kapott a gyakorlatára, és ezzel a negyedik helyen jutott be a fináléba. A 22 éves, talajon korábban Eb-ezüstérmes Mészáros Krisztofer eddigi legjobb egyéni összetett eredménye Európa-bajnokságon a 6. hely volt, 2022-ben Münchenben. A magyar férfi torna történetében ennél jobb pozíciót egyéni összetettben Supola Zoltán ért el, aki ezüstérmes lett az 1992-es budapesti Eb-n. Mészáros korábban végzett a gyakorlataival, és izgulhatott, hogy hányadik helyen végez. 

– Nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy meglehet az érem, folyamatosan számolgattam, néztem a versenyt, és még az utolsó kör utolsó szere előtt is úgy tűnt, hogy összejöhet. Még nehéz feldolgoznom, de ott van a talaj döntőm, és ott mindent megteszek maj – bosszankodott a verseny után Mészáros Krisztofer.

Altorjai Sándor csapatvezető, Magyar Tornaszövetség főtitkára: – Pozitív, hogy van egy szerfinálénk, és egy összetett Eb-pontszerző pozíciónk. Egyben tanulság, hogy ezen a szinten a tökélyre kell törekedni minden egyes gyakorlat bemutatásánál. Hihetetlenül kiegyenlítődött a mezőny. Olyan nemzetek érkeztek meg az Európa-bajnokságra top-versenyzőkkel, amelyek korábban nem voltak túl acélosak ebben a sportágban. Sajnos a végén Balázs Krisztiánnak sem lett meg az olimpiai kvóta, de ne feledjük, hogy az ő felkészülése nem volt zökkenőmentes, és ez kijött a végén.

Egyéni összetett, végeredmény:

1. Mariosz Georgiu (Ciprus) 84,265 pont
2. Oleg Vernyajev (Ukrajna) 84,031
3. Yumin Abbadini (Olaszország) 83,765
…5. Mészáros Krisztofer 83,398 pont
…20. Balázs Krisztián 80,365
…41. Molnár Botond 77,065
…50. Tomcsányi Benedek 76,164

 

Mészáros Krisztofer: Mindent megteszek hogy a legjobb formámat tudjam mutatni

Mészáros Krisztofer egy nappal a verseny után ma már jobb hangulatban volt.

„Európa 5. legjobb összetett tornásza lettem 2024-ben!!! Eddigi legszebb eredményem mind a 6 szeren együt, de nagyon kevés hiányzott, hogy ott álljak a dobogón… Ilyenkor érzékeli az ember, hogy egy 3 tizedes ellépés mennyit számít egy ilyen kiélezett versenyben. Nincs idő szomorkodni, hiszen holnap folytatódik a verseny a döntőkkel. Talajon sikerült döntőbe kerülni, így ott mindent megteszek hogy a legjobb formámat tudjam mutatni! Emellett korláton és nyújtón is a 3. számú tartalék vagyok!” – posztolta versenyzőnk.

 

Mészáros Krisztofer még az Eb előtt itthon nyilatkozott:

A Kisalföld korábbi podcastja Mészáros Krisztoferrel:
 

Kuriózum még a Covid időszakából: Mészáros Krisztofer otthon a nappaliban szaltózott:

 

A női torna Eb-t férfiak versenyei után rendezik meg Riminiben. Válogatottunkat Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett és Péter Sára alkotja.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány elmondta, különösebb egyéni elvárások nem lesznek.

– A hangsúly a csapaton van. Nem lesznek ott olimpiai kvótásaink, hiszen Czifra Bettina Lili térdsérülés, Bácskay Csenge tanulmányok miatt nem tart a kerettel. pedig továbbra is felépülőben van. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.