„Sokáig emlékezni fogok még erre” – a mindent eldöntő góljáról beszélt a Veszprém távozó légiósa

Őrült végjáték után egygólos előnyt szerzett az Aalborg elleni, május 1-jén sorra kerülő visszavágóra a Telekom Veszprém, amely csütörtökön 32-31-re nyert a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén a Veszprém Arénában. A mindent eldöntő találatot az idény végén távozó Yahia Omar szerezte a dudaszó pillanatában, így az egyiptomi stílszerűen zárta utolsó hazai színekben lejátszott BL-meccsét Veszprémben.

2024. 04. 26. 5:05
20240425__MI_079
Yahia Omar (5) lett a Veszprém Aalborg elleni negyeddöntőjének hőse. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen alkalommal vezetett a Veszprém az Aalborg ellen csütörtök este – éppen a 60. perc legvégén, a végső dudaszó pillanatában. Másodpercekkel a vége előtt, döntetlennél az ellenfél támadott, de Yahia Omar megszerezte a labdát, majd megiramodott vele a kapu felé, és bevágta. A  gólszerző érdeklődésünkre örömmel idézte fel a történteket a lefújást követően.


Stílszerűen búcsúzott az arénától a BL-ben

– Ennél jobban nem is alakulhatott volna számomra ez az este. Hihetetlen élmény volt, amikor a labda a kapuban kötött ki, majd kiderült, hogy érvényes a találat. Amikor labdát szereztem, kevés idő volt hátra, de még éppen időben bedobtam. Ez volt az utolsó hazai Bajnokok Ligája-meccsem a Veszprémmel. Alighanem sokáig emlékezni fogok még erre – idézte fel a győzelmet érő gól történetét Yahia Omar, aki a következő szezont már a Paris Saint-Germain színeiben kezdi meg, így hazai játékosként utoljára lépett pályára BL-meccsen a Veszprém Arénában.

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő Veszprém sokáig nem is reménykedhetett abban, hogy előnyt szerezhet a jövő szerdai visszavágóra, hiszen egyetlen pillanatig sem vezetett a meccsen.

– Nem kezdtünk jól, rengeteg helyzetet kihagytunk, így hamar elhúzott az Aalborg. A védekezésünk nem volt az igazi, több egy az egy elleni párharcot elveszítettünk – folytatta a lapunknak nyilatkozó Yahia Omar, aki öt lövéséből három gólt szerzett csütörtökön. – A szünetben megbeszéltük, hogy miben kell javulnunk. Tudtuk, hogy a védekezésünket rendezni kell, emellett többet kell futnunk. Úgy gondolom, hogy a második félidei teljesítményünk már rendben volt. Bízom benne, hogy az idegenbeli mérkőzésen is így tudjuk folytatni, és hatvan percen át fenn tudjuk tartani a jó formát.

 

Az egygólos előny olyan, mintha nem is lenne

A második meccsen nagy lesz a a tét, aki összesítésben megnyeri a párharcot, az bejut a júniusi, kölni rendezésű négyes döntőbe.

– Nehéz mérkőzés vár ránk, csütörtök este is megtapasztalhattuk, hogy az Aalborg egy nagyon jó csapat. Az egygólos előnyünk annyit jelent, mintha 0-0-ról folytatódna a párharc. Remélem, jobban kezdünk, és sikerül elérni a célunkat, ami a kölni négyes döntő – zárta gondolatait Yahia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.