Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Marco Rossi ítéletet mondott az NB I légiósairól

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság intenzitásának növeléséhez fontos lenne, hogy legalább három-négy csapat képes legyen fölvenni a versenyt a Ferencvárossal – nyilatkozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, a RangAdó díjátadón. Az olasz szakember három csapatot emelt ki, de emellett az NB I légiósairól is beszélt.

2024. 05. 22. 9:53
ROSSI, Marco
Marco Rossi figyelmeztette a fiatal magyar tehetségeket is. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk , az NB I vasárnap befejeződött idényének lezárásaként hét kategóriában díjazták az előző bajnokság legjobbjait a RangAdó díjátadón. Az eseményt követően nyilatkozott az M4 Sportnak.

LB_20240514_telki_0008
Marco Rossi több érdekes témát is érintett az M4 Sportnak adott interjújában. Fotó: Ladóczki Balázs

A kapitány kívánságai

– Jó lenne, ha az Újpest meg tudná szorongatni a Ferencvárost, a Honvéd mihamarabb visszatérne az élvonalba, a Debrecen pedig, amely hosszú ideig meghatározó szereplője volt az NB I-nek, újra megerősödne – jelentette ki az Európa-bajnokságra készülő nemzeti tizenegy edzője. Rossi szerint ez jót tenne a bajnokságnak, és könnyítené a szövetségi kapitány dolgát is, nemcsak az övét, hanem a későbbiekét is.

 

Régen a légiósok is jobbak voltak

A Ferencváros elsőségével befejeződött liga színvonalával kapcsolatban az olasz szakember kijelentette: általánosságban véve, a néhány évvel ezelőtti állapothoz képest az NB I előrelépett, mert az UEFA-rangsorban a 24-25. helyen van, de ez nemcsak a fejlődés eredménye, hanem annak is köszönhető, hogy sok más bajnokságnak – főleg a szomszédos országokban – csökkent a színvonala.

– A külföldiek terén viszont nincs meg a néhány évvel ezelőtti színvonal: emlékszem például Lanzafaméra, Lazovicra, Leandróra, de volt sok más játékos is, akinek a tudása meghaladta azt, amit most látunk a légiósoktól – jelentette ki Marco Rossi.

 

Az NB I mint ugródeszka

A szövetségi kapitány arra figyelmeztette a magyar tehetségeket: nem szabad megelégedniük azzal, hogy az élvonalban szerepelnek, és ott teljesítenek jól.

– Fontos, hogy a fiatal magyarok megértsék, nekik a magyar bajnokság nem cél, hanem ugródeszka kell, hogy legyen. Ezt a válogatottban megértették néhányan, akik ott vannak velem, de a többieknek is ezt kellene megérteniük – közölte.

Rossi szerint akadnak jó vezetőedzők Magyarországon, kiemelte például az év edzőjének választott Bognár Györgyöt, aki a Pakssal bajnoki ezüstérmet és Magyar Kupát nyert.

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.