Élő közvetítés
Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Hat helyet javított tavalyhoz képest, mégis egy szezon után távozni kényszerült a Chelsea menedzsere

Közös megegyezéssel távozik a klubtól az angol labdarúgó-bajnokság hatodik helyén záró Chelsea menedzsere, Mauricio Pochettino – jelentették be hétfőn. Az argentin szakember tavaly nyáron vette át a londoni klub irányítását.

2024. 05. 22. 8:10
English Premier League - Chelsea vs West Ham
Azt egyelőre nem tudni, merre vezet Mauricio Pochettino további útja. Fotó: Tolga Akmen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 52 éves edző győzelemmel búcsúzott, hiszen a Premier League 2023/2024-es szezonjának szombati zárófordulójában a Chelsea 2-1-re legyőzte a Bournemouth együttesét. A londoni csapat 38 forduló alatt 63 pontot gyűjtött, ezzel a bajnokság hatodik helyén zárt, így az új idényben az Európa-ligában vagy az Európa-konferencialigában szerepelhet majd. Ez előrelépés tavalyhoz képest, akkor ugyanis a tabella 12. helyén végzett a Chelsea.

Jó helyzetben a továbblépéshez

– Köszönöm a Chelsea tulajdonosi csoportjának és a sportigazgatóknak a lehetőséget, hogy részesei lehettünk a futballklub történetének. A csapat most jó helyzetben van ahhoz, hogy az elkövetkező években továbbléphessen a Premier League-ben és Európában – nyilatkozta búcsúzóul Pochettino, aki korábban francia bajnoki címre vezette a PSG-t.

A Chelsea sportigazgató-párosa, Laurence Stewart és Paul Winstanley közleményben fejezte ki háláját Pochettino idénybeli munkájáért.

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.