A Veszprém szurkolóinál betelt a pohár, kedden az aréna előtt demonstrálnak

A Bajnokok Ligájától a múlt héten búcsúzó Telekom Veszprém számára már csak a hazai bajnokság és a Magyar Kupa maradt. E két címre jó eséllyel pályáznak a veszprémiek, ám ismerve a klub céljait, a mostani idény akkor is csalódás lesz, ha mindkét sorozatban címvédésre kerül sor. A csapat és a szakmai stáb továbbra is élvezi a vezetőség bizalmát, a város polgármestere és a szurkolótábor azonban elégedetlen.

2024. 05. 07. 5:05
20240425_Telekom Veszprém-Aalborg BL kézilabda_Veszprém_FI_VN (49)
A Veszprém BL-búcsúja után felszínre kerültek az ellentétek. Fotó: Fülöp Ildikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 7-én, kedden 17 órától készítik el a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének párosításait. Az idén először egyszerre tartják a női és a férfisorozat sorsolását, amelynek helyszíne a Sport TV budapesti stúdiója lesz. A nők között a Ferencvárost kiejtő Esbjerg, a három magyar játékost soraiban tudó Bietigheim, a Metz, valamint a Győri Audi ETO KC, a férfiaknál a Magdeburg, a Kiel, a Barca és a Veszprémet búcsúztató Aalborg érdekelt. Az eseményt a Sport1 élőben közvetíti 16.45-től.

20240425__MI_067
Az Aalborg a BL-negyeddöntőben állította meg a Telekom Veszprémet (Fotó: Mirkó István)

Bíznak a csapatban és a szakmai stábban

A veszprémiek lemaradása a kölni négyes döntőről azért is csalódást keltő, mert 2023 után sorozatban másodszorra történt meg – mióta a mostani rendszerben zajlik a Bajnokok Ligája végjátéka, hasonlóra még nem volt példa. A négyszeres BL-ezüstérmes Veszprém vezetőedzője, Momir Ilics az aalborgi kiesés után azt mondta, sorsa a klubvezetés kezében van, ám vezetői részről azóta sem merült fel az edzőváltás lehetősége.

– Aalborgban elszenvedett vereségünket követően természetesen mindenki csalódott és szomorú. A múltat már nem tudjuk megváltoztatni, és felesleges azon gondolkoznunk, hogy mit kellett volna jobban csinálnunk abban a hatvan percben. Az a mérkőzés már a múlt, de tanulnunk kell és tanulni fogunk a hibáinkból. A jövőre kell fókuszálnunk és a következő kihívásainkra, amik még előttünk vannak a szezon hátralevő részében. A csapat és a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi és minden erőfeszítésünket a 31. kupagyőzelem és 28. magyar bajnoki cím megszerzésére fogjuk koncentrálni – írta pénteken a klub hivatalos Facebook-oldalán a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Csík Zoltán.

 

Demonstráció az aréna előtt

A fentiekre még szombat délelőtt reagált a Veszprémi Szurkolói Egyesület, amelyet az O szektor, vagyis a B közép tagjai alapítottak. A drukkerek szerint az, hogy Csík Zoltán a BL-kiesést követően is megerősítette pozíciójában a Momir Ilics–Gulyás Péter edzőpárost, a szurkolók számára teljes mértékben elfogadhatatlan.

– Az elmúlt három évben – néhány meccs kivételével – folyamatos hanyatlás látható játékunkban, a hosszabbítás további mélységekbe rántaná csapatunkat. Azon túl, hogy játékminőségben nem várható javulás, kulcsjátékosok távozhatnak, ha ez a döntés hivatalossá válik. Cselekednünk kell, cselekedni muszáj! Ezért várunk minden, szeretett klubunkért aggódó drukkert május 7-én 18 órára az aréna előtti térre, ahol demonstrációt tartunk – adták hírül a szurkolók, akik petíciót írnak alá, majd juttatnak el az illetékeseknek.

20240425__MI_072
 A szurkolók nem értenek egyet azzal, hogy a klubvezetés megerősítette pozíciójában a képünkön látható vezetőedzőt, Momir Ilicset (Fotó: Mirkó István)

 

Nem veszprémi tempó

További érdekesség, hogy Veszprém polgármestere, a közismerten kézilabda-rajongó Porga Gyula is a szurkolók álláspontját osztja.

– A játékosok értéke és tudása alapján a végső győzelemre is esélyes csapatunk elbukott a küszöbön. Nem balszerencsével. Tudáskülönbséggel. Vizsgálat vagy mély elemzés helyett mégis arra jutott a klub vezetése, hogy hajrá, tovább. Azt kell mondanom, ez nem Veszprém, ez nem veszprémi tempó. Itt következményük van a rossz teljesítményeknek. Bármiről is legyen szó – közölte Porga Gyula a Facebookon.

A Telekom Veszprém rajongói aligha így képzelték el május 7-ét. A BL-sorsolás izgalmai helyett ők most demonstrációra készülnek. Mindeközben a csapatra még fontos feladatok várnak a folytatásban: május 18–19-én Tatabányán címvédőként vesz részt a Magyar Kupa négyes döntőjében a Veszprém, amely az alapszakasz győzteseként az egyik fél második sikeréig tartó bajnoki döntőt vívhat a nagy rivális OTP Bank-Pick Szeged ellen. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy változatlan szakmai irányítással.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.