A másikat nem kérdezi

Brüsszelt láthatóan nem zavarja, hogy a Magyarországra szakosodott jajveszékelők rendre egyazon helyekről „tájékozódnak”.

2020. 10. 28. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem az a baj, hogy Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő sokat foglalkozik Magyarországgal, ennek akár örülhetnénk is. Ahogyan annak is, hogy itteni élményeiről rendre beszámol a nyugati médiumoknak, legutóbb az Euronewsnak. A baj az, hogy Herr Freund kizárólag a magyar ellenzéknél tájékozódik az itteni viszonyokról, esze ágában sincs megkérdezni a kormányoldalt. Most például Karácsony Gergely főpolgármestert, Hadházy Ákos lószerszámos honatyát, Iványi Gábor lelkészt, volt SZDSZ-alapítót, valamint a Klubrádió szerkesztőségét kereste föl, hogy tájékozódjon, mi újság mifelénk.

El lehet képzelni, ezek után milyen elborzasztó Magyarországról ad hírt az őt kérdező médiumnak. Milyen véleményt alkothat mondjuk az Euronews olvasója? Nyilván elcsodálkozik, mennyire ütődött emberek élhetnek a Kárpát-medencében, hiszen háromszor is kétharmaddal szavaztak a diktatúrára… Arról nem értesül szegény, hogy például a siránkozó főpolgármester 180 milliárdos tartalékkal vette át elődjétől a „kivéreztetett” Budapestet. Vagy hogy Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesülete csak az elmúlt nyolc évben 2,5 milliárd forintnyi többlettámogatást kapott az államtól. Ahogy arról sem, hogy a Klubrádió már korábban is több alkalommal megszegte a médiatörvény rendelkezé­seit, ám még ennek dacára is – sikeres pályázat esetén – tovább működhet ugyanazon a frekvencián.

Brüsszelt szemmel láthatóan nem zavarja, hogy a Magyarországra szakosodott jajveszékelők – Tavares, Sargentini, Věra Jourová, Daniel Freund – rendre egyazon helyekről „tájékozódnak”, még a szófordula­taik is egyformák. „Egy brancs maguk” – mondaná rájuk A tanú smasszere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.