idezojelek

Epebántalmak

Novák Katalin államfő újévi beszédéről kérdezte a Hírklikk a mindenhez is értő Vásárhelyi Mária szociológust.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Novák Katalin államfő újévi beszédéről kérdezte a Hírklikk a mindenhez is értő Vásárhelyi Mária szociológust. Naná, hogy nem tetszett neki. A köztársasági elnök asszony szerinte ugyanis nem ebben a valóságban él, mert „egy ilyen év után a rózsaszín ködkép felfestése üvölt az ürességtől”. Máriánk szerint egy köztársasági elnöknek vállalnia kellene az állam lelkiismeretének szerepét, csakhogy ennek az államnak nincs lelkiismerete. Megtudjuk: a legbosszantóbb az volt, amikor Novák Katalin felsorolta, mire és kire lehettünk büszkék tavaly: Ferenc pápa látogatására, a két magyar származású Nobel-díjasra, a budapesti atlétikai vb megrendezésére meg hogy a fociválogatott kijutott az Európa-bajnokságra. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedig olyasmire kellene büszkének lennünk, hogy csökkentettük a mélyszegénységben élők számát, felvirágoztattuk az oktatás-egészségügyet stb. – Épp most olvastam egy felmérést, hogy a családok több mint felének nincs annyi jövedelme, amiből meg tudna élni – kesereg a szociálisan érzékeny Mária. (Pulai Publicus cége lehetett a „felmérő”…)

Hogy Vásárhelyi Mária kinyilatkoztatásaival az átlagosnál sűrűbben terhelem az olvasót, annak egyetlen oka, hogy az ő munkásságán keresztül mutatható be legmarkánsabban a hatalomból kipottyant ellenzék fröcsögő dühe, csillapíthatatlan nemzet- és Fidesz-gyűlölete. Az epebántalmakkal küzdő SZDSZ-alapító asszonyka szózataiban az elvakult igehirdetés minden eleme megtalálható. Ő az esszencia. Három évtizede őrzi az utókor számára a szabaddemokrata arroganciát. Azt a tenyérbe mászó, provokatív sandaságot, amely a rendszerváltás óta kiszellőztethetetlenül itt kering, bűzlik köröttünk. A gyomrunk forog.

Borítókép: Vásárhelyi Mária szociológus (Fotó: MTI /Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.