Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

idezojelek

Hajnali örömök

Ki ne ismerné a Momentum fáradhatatlan terepmunkását, Hajnal Miklóst?

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Szigetváry Zsolt

Ki ne ismerné a Momentum fáradhatatlan terepmunkását, Hajnal Miklóst, aki önelégült vigyorral szokott tudósítani pártjának kétségbeejtő akcióiról? (Különösen a sötétséget tudja jól visszaadni.) Először akkor láttam, amikor pár éve arisztokratikus gőggel bevonult az akkori Echo TV stúdiójába. Már az első percben át akarta venni a műsorvezető szerepét; önálló estjébe kezdett, lehazugozta a csatornát, majd távozott. Más alkalommal az általa vezette rohambrigád az éj leple alatt akarta beönteni a korábban összelopkodott konzultációs íveket Rogán Antal kertjébe, ám tévedésből a szomszéd kertjébe ürítették a batyukat. Rajtuk röhögött a publikum. Néhány éve, amikor a Hír TV egyik műsorában a szellemi sérültek eleganciájával közölte: „Magam is közgazdász vagyok”, hamar kiderült, mindösszesen az érettségiig jutott. Lebukása után mártírt alakított: „Oxfordban tanultam filozófiát, politikát és közgazdaságtant, de a NOlimpia-kampány miatt hazaköltöztem” – írta Facebook-memoárjában. (Mintha az idegenben szolgáló magyar bakát hallanánk, akit megérintett Kossuth Lajos toborzó szózata: hí’ a haza! Karnyújtásnyira a diplomától az ifjú Miklós is otthagyott csapot-papot, s robogott haza… Szem nem maradt szárazon. A röhögéstől.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A Momentum Hajnala minap az ATV műsorában járt. Arról áradozott, hogy pártjának uniós képviselői, Donáth Anna és Cseh Katalin olyan remek dolgokat értek el az elmúlt öt évben az EP-ben, amikről nem is gondoltuk volna, hogy megvalósíthatók. „Az ő érdemük, hogy a jogállamisági eljárások után az uniós pénzeket is megvonták Magyarországtól.”

Júniusban választunk.

 

Borítókép: Hajnal Miklós, a Momentum képviselője napirend után felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. március 4-én. (Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel
idezojelek

Letisztult a kép, két nagy erő maradt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.