idezojelek

Vigyázzunk a fasisztázással és a holokauszttal való riogatással!

Többször meghallgattam Orbán Viktor miniszterelnök úr tusványosi beszédét, és nem találtam benne a zsidóságra nézve fenyegetéseket.

Cikk kép: undefined

Többször meghallgattam Orbán Viktor miniszterelnök úr tusványosi beszédét, és nem találtam benne a zsidóságra nézve fenyegetéseket. Elhangzott, hogy a Kárpát-medencében mi nem akarunk kevert fajú nép lenni. Ami, ha nem forgatjuk ki a ­szavait, azt jelenti, hogy a magyar nép nem kíván az európaitól eltérő kultúrában szocializálódott migránstömegekkel együttélni.
Nem kívánunk olyanokkal keveredni, akik okmányaikat megsemmisítve, erőszak alkalmazásával, illegális úton, életkorukról tudatosan hazudozva, felfegyverkezve érkeznek déli határainkhoz.

A 2015. szeptemberi röszkei csata és tömegzavargás pontosan bemutatta a migránsok szándékait és valódi indítékait. Erőszakot alkalmazva áttörték a határkerítést.

A migrációs tömegek tehát potenciális veszélyt jelenlenek országunk közrendjére és közbiztonságára, s már bocsánat, de akik végigcsörtetnek egy sor biztonságos országon, mire hozzánk érnek, azok nem háború elől menekülnek.

Okozzanak ezek a migránsok gondot a nyugat-európai volt gyarmattartó országoknak, amelyek évszázadokon keresztül kifosztották a fél világot! Egy földrésszel odébb jogaikból, birtokaikból, földjeikből kiforgatva, kifosztva az amerikaiak rezervátumokba száműzték ­indián őslakosok százezreit, miközben ma ők az egyetemes emberi jogok bajnokai, akik móresre tanítják Európát és az egész világot.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok évszázadokig védték Európa határait tatártól, mongoltól, oszmán-töröktől, bolsevik forradalmártól, erre fel hálából megkaptuk Trianont, a holokausztot, 1956-ot, tehát mindig cserben hagytak minket. Európa nyugati fertálya ma minket tanít emberi jogokra, szolidaritásra?! Amikor már majd egymillió ukrajnai menekülőnek adtunk védelmet, biztonságot?! Amikor a háború által sújtott Ukrajnába erőn felül szállítunk alapvető élelmiszereket és túléléshez szükséges áruféleségeket?! Ez lenne az „orbáni fasizmus”?!

Egy tehetetlen, tehetségtelen ellenzék, amely évtized óta nem képes a magyar népnek a jelenleginél jobb alternatívát kínálni, most elérkezettnek látja az időt arra, hogy politikai haszonszerzés céljából fasiszta, antiszemita riogatásba kezdjen. A kirekesztő, fölényeskedő liberalizmusuktól áthatva, újmarxista nézetek alapján a Nyugat politikai és ideológiai mindenhatóságát hívják segítségül, megpróbálnak lázadásokat szítani. A bajkeverésre áfium az úgynevezett zsidókártya előszedése, a fasizmussal és a holokauszttal való riogatás világgá kürtölése, a félreértett szavakon való lovaglás. A társadalom legérzékenyebb rétegét, a zsidóságot próbálják felizgatni, megzavarni, és sajnos mindig vannak olyanok, akik a bujtogatásokra érzékenyen reagálnak. Az ellenzék viselkedésére nincs és nem is lehet bocsánat.

Mint holokauszt-túlélő, a Duna–Ipoly–Galga Holokausztkutató és Oktatóközpont alapítója kijelentem, hogy Magyarországnak 1945 óta nem volt olyan miniszterelnöke, aki annyit tett volna a magyarországi zsidóságért, mint Orbán Viktor.

A holokauszt után a kommunizmusban lepusztult zsinagógák és zsidó temetők egész sorát újították fel határon innen és túl. Orbán Viktor Izrael barátja, a kormány a nemzetközi porondon Izrael mellett szavaz. Zéró tolerancia van érvényben mindennemű antiszemitizmus ellen, s ez ugyan számtalanszor elhangzott már különböző fórumokon, ám sajnos sokak számára hiába.

Nem értem a Mazsihisz viselkedését: ez lenne most a hála a felújított zsinagógákért és azért is, hogy szabadon, félelem nélkül gyakorolhatjuk hitünket?! Hogy egyházi és civil közösségeink reneszánszukat élik, és hogy nem kell a zsinagógáinkat és intézményeinket gépfegyveres katonákkal őriztetni?! Hogy a szent szombatot félelem és atrocitások nélkül megülhetjük?! Itt a helye a kérdésfeltevésnek: hol késett a Mazsihisz tiltakozása, politikai zavarkeltése, amikor az ellenzéki közös lista egyik tagpártja, a Jobbik folyamatos antiszemita botrányoktól volt hangos?! Volt itt kérem felhívás a zsidó származású képviselők összeírására, judapestezés, náci karlendítés, tetűcsúszdásoknak nevezett zsidó szállodavendégek, Duna-parti cipőkbe köpdösés, biboldóbérencezés, kamukausztozás, a győzelem jelével pózolás az auschwitzi haláltáborban. Mindezek nagyon súlyos antiszemita megnyilvánulások! Hol volt ekkor a Mazsihisz és Európa?! Hol volt az amerikai külügyminisztérium és a nemzetközi sajtó, amelyek most kórusban gyalázzák Orbán Viktort?! A kettős mérce, a valódi antiszemiták mosdatása teljességgel elfogadhatatlan, de úgy látom, Nyugaton az lett a természetes, hogy a magyar ellenzéket mindenáron meg kell védeni, bármibe kerül is. Hova tűnt a nyugati világ lelkiismerete?!

Írásom végén felkérem a szeptember közepén Debrecenben ülésező Hazai és Határon túli Testvérhitközségek és Zsidó Szervezetek Nemzetközi Konferenciáján részt vevő hittestvéreimet, hogy közös határozattal mondjunk köszönetet Magyarország miniszterelnökének a hazai és a Kárpát-medencében újjáépített zsinagógák és elhagyatott zsidó temetők felújításához nyújtott segítségéért!

A szerző a Duna–Ipoly–Galga Holokausztkutató és Oktatóközpont alapítója, a Váci Zsidó Hitközség elnöke

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.