A DK mellett Karácsony Gergely honlapjának az adatkezelését is az a cég végzi, amely Magyar Péter mozgalma mögött bukkant fel

Egymás után derül ki a baloldali projektekről, hogy a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos cégháló áll a háttérben.

2024. 04. 24. 16:30
null
Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely kampányhonlapján is ugyanaz a cég tűnik fel, amelyet Magyar Péter mozgalmának adatkezelési botrányában ismerhetett meg a közvélemény. A karacsonygergely.hu adatkezelési nyilakozatában felsorolt adatkezelők egyike a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat-céghálóba sorolható Estratos Digital Gmbh. Mint arról beszámoltunk, 

Gyurcsány Ferenc pártja is ezzel a céggel dolgoztat.

 Ez derül ki a Demokratikus Koalíció honlapján megtalálható tájékoztatóból, amely szerint ott is részben az Estratos végzi az adatkezelését. Ráadásul az a vállalat a DK plusz nevű mobilalkalmazás adatvédelmi tájékoztatójában is fellelhető. 

Az Estratos Digital Gmbh.-ra Magyar Péter mozgalmának egyre szövevényesebbé váló adatkezelési botránya irányította a közfigyelmet. Mint arról beszámoltunk, Magyar mozgalmának honlapján, a Talpramagyarok.hu-n közzétettek egy adatvédelmi tájékoztatót, amelyben mások mellett szerepelt az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org. A vállalkozásokban közös, hogy mindkettő a Bajnai Gordon-féle datadatos körhöz kapcsolható, no meg az, hogy miután ezt megírtuk, néhány óra múlva mindkét cég neve eltűnt Magyar Péter mozgalmának internetes adatvédelmi tájékoztatójából.

Az ügy rövid úton újabb fordulatokat vett. Először maga Magyar Péter állt a Magyar Nemzet kamerája elé, és arról beszélt, hogy egy másik szervezettől vették át a dokumentumot. Mint mondta, „valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni.” Hamarosan kiderült az is, hogy a Talpramagyarok.hu adatkezelési tájékoztatójának pdf-változatában Bárdos Barnabás neve szerepel a szerző rubrikában. 

Bárdosról azt érdemes tudni, hogy ő volt a korábban a baloldali tüntetéseken rendszeresen feltűnő színész-aktivista, Molnár Áron által alapított mozgalom, a noÁr pénzügyekért felelős menedzsere.

 Talán nem meglepő, hogy a mozgalom adatkezelését is részben a DatAdat végezte.
 

A jelek szerint tehát akárhová nézünk a baloldalon, szinte mindenütt a Bajnai-féle céghálózatba botolhatunk. 

Érdemes felidézni, hogy az elmúlt években a DatAdat a baloldali kampányok visszatérő szereplője volt. A 2022-es választás körüli időszakban közvetetten és közvetlenül összesen több mint 1,8 milliárd forintnyi külföldről guruló dollár landolt a DatAdat-cégcsoportnál.

Azt továbbra is homály fedi, hogy miként áll Magyar mozgalma az adatkezeléssel. A Talpramagyarok.hu nem reagált az írásbeli megkereséseinkre, így arra sem, hogy valójában ki végzi a mozgalomnál az adatkezelést. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.