Szentkirályi Alexandra intézi el ezt is Karácsony helyett

Kifogások helyett megoldásokat keres a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

2024. 05. 16. 11:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tudomásomra jutott, hogy a főváros közlekedési cége még legalább hét hónapig nem tudja biztosítani a saját alkalmazottainak a vállalati országbérletet, vagyis a MÁV–Volán-járatokon való ingyenes utazás lehetőségét. Mindez egy applikációfejlesztés miatt csúszik, ezzel viszont 15 ezer ember ingyenes utazása kerül veszélybe – hívta fel a figyelmet Szentkirályi Alexandra. A főpolgármester-jelölt azt ígérte, intézkedni fog az ügyben, majd

fel is kereste Lázár Jánost, aki úgy reagált, hiába született megállapodás még februárban, Karácsony Gergely emberei semmit sem csináltak.

– Azt kérték tőlünk, hogy várjunk karácsonyig, ami tarthatatlan szerintem. A megállapodást ugyanis megkötöttük februárban, ha ők az elmúlt három hónapban csináltak volna valamit, akkor ez most rendelkezésére állhatna minden BKK-dolgozónak – fogalmazott a közlekedési miniszter.

Szentkirályi Alexandra kérdésére, mely szerint van-e valamilyen mód arra, hogy se Karácsony Gergelyre, se karácsonyig ne kelljen várnia az érintetteknek, Lázár János azt felelte, a MÁV applikáción keresztül van rá lehetőség, hogy ez az ügy megoldódjon.

Vedd úgy, hogy ezt meg tudjuk oldani és meg is fogjuk oldani, nem lehet se Karácsonyra, se karácsonyig várni, hiszen ez aránytalan kárt okozna, ez azért sok pénz, súlyos kárt okozna azoknak, akik a BKK-ban próbálnak szolgálatot teljesíteni. Azért, mert a fővárosban nem csináltak semmit a lustaság okán, az nem magyarázat arra, hogy kárt okozzanak a dolgozóknak

– közölte Lázár János.

 

Már most többet tett a városért, mint Karácsony Gergely

A főpolgármester-jelölt nem először egyeztetett fővárosi ügyekben Lázár Jánossal. Az építési és közlekedési miniszterrel nemrég a közlekedéssel kapcsolatban kerestek közös fejlesztési lehetőségeket, és sikerült is megállapodniuk abban, hogy a BKV–BKK 15 ezer dolgozója is részesülhessen a kedvezményes vállalati országbérletben.

Így 1250 forintért igényelhetnek évente országbérletet a MÁV–Volán-dolgozókhoz hasonlóan. Partnerséget és a kormánnyal való együttműködést ajánlottam annak érdekében, hogy a főváros haladjon

– fogalmazott a kormánypártok jelöltje.

Lázár János szerint Szentkirályi Alexandra az egyetlen főpolgármester-jelölt, aki képes rendet tenni és forrásokat szerezni a nemzet fővárosának. A tárcavezető kijelentette:

Az ellenfeleid olyan férfiemberek, akik egyébként vidéken nem tudnának boldogulni, mert amit ők előadnak, abból vidéken nem lehet megélni.

Megjegyezte: itt egy talpraesett nőre van szükség ahhoz, hogy rendet tegyen. – Általában be szokott jönni, amikor egy bénázó férfi helyett átveszi egy nő az irányítást. Úgyhogy rám mindenképpen számíthatsz – fogalmazott Lázár János.

 

Karácsony Gergely sem unatkozik, csak épp a maga malmára hajtja a vizet

Amíg Szentkirályi Alexandra szemetet szed, buszmegállókat pucol vagy a BKV–BKK alkalmazottai érdekében jár el, a főpolgármester sem lopja ám a napot, ám ahelyett, hogy a várost érintő problémákkal foglalkozna (amelyekből felhalmozott párat a vezetése során), olyan fontos dolgokkal üti el az időt, mint a saját könyvének a propagálása. A kampányra időzített alkotásból ugyanis Karácsony Gergely a város több pontjára is elrejtett egy-egy példányt, így kedveskedve az itt élőknek, akiknek egyébként bőven jut idő az olvasásra, amíg a dugóban ülve várakoznak.

Karácsony Gergely a választási kampány időszakában nem a fővárosban, hanem vidéki helyszíneken korteskedik szövetségesével, a DK EP-listavezetőjével, Dobrev Klárával.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.