Újabb magyar sztárok csatlakoztak a Hogyan tudnék élni nélküled? stábjához

Májustól folytatódik a Demjén Ferenc legnépszerűbb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték, a Hogyan tudnék élni nélküled? forgatása. A két szerelmes főhős bőrébe bújó Törőcsik Franciska és Ember Márk mellett Marics Péter, Kirády Marcell, Brasch Bence, Márkus Luca, Kovács Harmat, Varga-Járó Sára, Medveczky Balázs, Markó-Valentyik Anna, Szántó Balázs, Barta Veronika, Györgyi Anna és Seress Zoltán lesz látható a filmben, amiben az örökzöld Demjén-szerzemények is elhangzanak. Közülük az „El kell, hogy engedj” című slágernek már elkészült az új, a film férfi főszereplőinek előadásában hallható változata, amelyből a most debütáló és fantasztikus bulihangulatot árasztó klip is született.

2024. 04. 24. 17:00
Hogyan tudnék élni nélküled?
El kell hogy engedj? Forrás: NFI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden korosztályt mozikba szeretne csábítani a két idősíkban játszódó Hogyan tudnék élni nélküled?, amelynek szereplői közt sok ismerős sztár, valamint fiatal tehetség köszön majd vissza a vászonról. A két, 1994-ben egymásba gabalyodó főhőst a legutóbb a Cicaverzum című filmben és több televíziós sorozatban látott és ezúttal dalra is fakadó Törőcsik Franciska, illetve a vígszínházi fiúzenekarban, a Grundban éneklő színész, Ember Márk (Valami Amerika sorozat) alakítja. Utóbbi mellé csatlakozik az egyik legnépszerűbb hazai zenés formáció, a VALMAR egyik alapítója, Marics Péter, aki ezzel a filmmel az első komolyabb színészi feladatára vállalkozott karrierjében. 

Hogyan tudnék élni nélküled?
Hogyan tudnék élni nélküled? Marics Peti is szerepet kapott a filmben. Forrás: NFI

Párosuk – kiegészülve a Holnap tali! és a Mintaapák című sorozatokból ismerős Kirády Marcellal – alkotja a filmben azt a feltörekvő együttest, amely estéről estére lázba hozza a fiatalokat a balatoni nyárban. 

Természetesen a saját előadásukban számos Demjén-sláger felcsendül majd izgalmas, egyedi, új hangzásban, ahogy az csak az energikus, életvidám triójuktól telik.

A Törőcsik Franciska által megformált főszereplő barátnőit a kamerák előtt A besúgó című sorozattal befutott Márkus Luca, illetve a The Voice tehetségkutató tavalyi döntőse, Kovács Harmat alakítja. Filmbeli vőlegényét Brasch Bence (Gólkirályság, Valami Amerika sorozat), szüleit pedig Györgyi Anna (Ida regénye, A helység kalapácsa) és Seress Zoltán (Blokád, Kincsem) játsszák el.

A napjainkban játszódó cselekményszál középpontjában álló fiatal lányt, a zenei karrierjében és magánéletében megrekedt Lilit a Stefan Zweig Sakknovellájának szabad adaptációjában, a Mesterjátszmában játszó Varga-Járó Sára alakítja. Legjobb barátnőjét a Junior Príma-díjas Markó-Valentyik Anna, a testvéreit Barta Veronika (Mintaapák, Csak színház és más semmi) és Szántó Balázs (Béke – A nemzetek felett), élete szerelmét pedig Medveczky Balázs (Pepe, A Tanár) formálja meg. 

A Hogyan tudnék élni nélküled? forgatókönyvét az egyik legsikeresebb forgatókönyvíró, a hazai standup királynője, Kormos Anett (Mintaapák, A mi kis falunk), valamint a filmben kreatív producerként is közreműködő Goda Krisztina (Szabadság, szerelem, BÚÉK, Csak szex és más semmi) írta. A rendezést Orosz Dénes (Seveled, Coming Out) vállalta, a képi világért Babos Tamás (A nemzet aranyai, Együtt kezdtük, Kaméleon) operatőr felel, míg a filmben elhangzó zenék hangszereléséről Demjén Ferenc csapata gondoskodik. A látványtervező Valcz Gábor (El a kezekkel a Papámtól!, Seveled, Swing), a jelmeztervező Kemenesi Tünde (A játszma, BÚÉK, Örök tél). A tánckoreográfiákat Túri Lajos Péter álmodta vászonra, aki korábban a Sztárban sztár, A nagy duett tévéműsorokban, illetve színházban a Sztárcsinálók és a Puskás, a musical című darabokon dolgozott.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, az IKO gyártásában, és Kirády Attila, a Next Top Modell Hungary, Megasztár, Házasság első látásra című nagy show-műsorok, valamint a Mintaapák, a Pepe televíziós sorozatok producerének közreműködésével megvalósuló zenés romantikus vígjáték az InterCom forgalmazásában érkezik a hazai mozikba 2024. december 12-én.

A Hogyan tudnék élni nélküled? című alkotás tartalma

Mi köti össze a múltat a jelennel? Természetesen a szerelem. És a zene. De csak ha nagyon jó. Lili korunk tipikus lánya: magányos, és igyekszik bebeszélni magának, hogy így jó neki. De egyszer a szülei lakásában talál egy régi levélcsomagot, amit az anyja, úgy látszik, egyáltalán nem akart megmutatni neki. Ő persze nem sokat habozik, olvasni kezd, és megelevenedik előtte a múlt: a kilencvenes évek elejének egy felejthetetlen nyara, amikor három jó barátnő a Balatonnál vakációzik, és közülük csak Eszter (Törőcsik Franciska) akar hűséges maradni az otthon hagyott, karót nyelt pasijához. De általában mérnöki pontossággal követett terveit kissé összekuszálja, hogy megismerkedik egy sráccal (Ember Márk), aki laza, vicces és van még egy nagyon jó tulajdonsága: egy zenekarban játszik, és esténként a szigligeti strandon lép fel a haverjaival. Mi lehet ebből? Kavarodás? Szerelem? Féltékenység? Néhány csók? Néhány pofon? Még több csók? Ez a minimum. A Balaton-parti nyár áthangolja néhány fiatal ember életét – és még a gyerekeikét is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.