Eldőlhet a kiesés kérdése az NB I-ben – vagy mégsem?

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31., hétvégi fordulójának legfontosabb mérkőzéseit szombaton rendezik. A korábban kezdődő Puskás Akadémia–Kisvárda összecsapás döntő lehet a továbbiak szempontjából.

2024. 05. 04. 7:30
DVSC-Újpest
Az Újpest szombat este már üldözője eredményének tudatában fogadhatja a Diósgyőrt. Forrás: dvsc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőnytől jelentősen lemaradó Mezőkövesd sorsa már megpecsételődött, a másik kieső hely kérdése azonban még nyitott az NB I-ben. Sokáig úgy tűnt, hogy a kövesdiek mellett a 11., utolsó előtti pozíció a Kisvárdáé lesz, csakhogy a szabolcsiak az előző négy mérkőzésükön nyolc pontot szereztek, miközben az Újpest egyet sem. Ezzel érdekes helyzet állt elő, a 10. helyen álló lila-fehérek már csak hat ponttal előzik meg a kisvárdaiakat. Három fordulóval a zárás előtt ez megnyugtató előnynek tűnhet, de nem az, a hússzoros magyar bajnokcsapat csak akkor nyugodhat meg, ha a szombati napot követően nagyobb fórral rendelkezik a jelenlegi hat pontnál.

FTC-Kisvárda
A Kisvárda nehéz, de nem lehetetlen helyzetben van (Fotó: Polyák Attila)

Most nem hibázhat a Kisvárda

Hogy lesz-e esélye növelni a különbséget a legutóbb március 31-én, Pakson nyerő Újpestnek, arra már a 15.30-kor kezdődő Puskás–Kisvárda-találkozó végén választ kapunk. A felcsútiak jelenleg a negyedik, még éppen nemzetközi kupaszereplést garantáló helyen állnak, ám amennyiben a Kisvárda meglepetést okozva győz, biztosan nem eshet ki ezen a hétvégén. Kisvárdai pontvesztés esetén viszont az esti bajnokin az Újpest a Szusza Ferenc Stadionban, a Diósgyőr ellen eldöntheti a bennmaradás kérdését. Érdemes áttekinteni, milyen ellenfelek várnak a kiesőjelöltekre a továbbiakban, ha szombaton még nem dőlne el semmi: a Kisvárda e hétvége után a már búcsúzó Mezőkövesdet fogadja, majd a Pakshoz látogat, míg az Újpestre egy Kecskemét elleni hazai, valamint egy Ferencváros elleni, idegenbeli összecsapás vár.

 

Másodszor lehet dobogós a Paks

Ami az élcsoportot illeti, a zsinórban hatodik bajnoki címét már korábban bebiztosító Ferencváros a forduló zárómeccsén a Debrecent látja vendégül a Groupama Arénában. Egyik együttesnek sem tét nélküli a rangadó, a Fradi a 14 meccset számláló tavaszi bajnoki veretlenségét őrizné meg, míg a debreceniek még versenyben vannak az utolsó, éppen nemzetközi indulást jelentő pozícióért. Ezt megelőzően a Kecskemét vendégeként szerepel a Paks, amely már biztos európai kupainduló, kecskeméti győzelmével pedig biztossá tenné története második, 2011 óra az első dobogós helyezését is.

NB I, a 31. forduló programja

Péntek

Fehérvár–MTK Budapest 4-0 (3-0)

Szombat

Mezőkövesd–Zalaegerszeg 13.00

Puskás Akadémia–Kisvárda 15.30

Újpest–Diósgyőr 19.15

Vasárnap

Kecskemét–Paks 16.00

Ferencváros–Debrecen 18.30

Minden mérkőzést az M4 Sport közvetít! 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.