Hollik: A költségvetés sikerrel vizsgázott

A KDNP politikusa a parlamentben elmondta, hogy a kormány megvédi a rezsicsökkentést.

Magyar Nemzet
2021. 12. 06. 13:22
HOLLIK Istvn
Budapest, 2021. mjus 19. Hollik Istvn KDNP-s kpvisel felszlal a 2022-es kltsgvetsi trvnyjavaslat ltalnos vitjban az Orszggyls plenris lsn 2021. mjus 19-n. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország sincs egyszerű helyzetben, miközben egész Európát válságok sújtják, azonban kijelentjejük, hogy a magyar költségvetés sikerrel vizsgázott – közölte Hollik István a napirend előtti felszólalásában.

Mint a KDNP politikusa emlékeztetett, ma többen dolgoznak Magyarországon, mint a válság előtt. Emellett Hollik elmondta, hogy a kormány megvédi a rezsicsökkentést, ahogy tette a benzinárakkal.

– A 2022-es év annyira dinamikusnak ígérkezik, hogy a nyugdíjasok visszakapják a 13. havi nyugdíjat, a 25 éven aluliak szja-mentességet kapnak, és kétszázezer forint lesz a minimálbér – rögzítette a kormánypárti képviselő.

– A múlt emberei ezeket az intézkedéseket folyamatosan támadták. Márki-Zay Péter böszmeségnek nevezte a 13. havi nyugdíj visszaadását, és trágyával etetett gombáknak nevezte azokat, akik támogatják a rezsicsökkentést, Gyurcsány Ferenc pedig ésszerűtlennek nevezte a családi adóvisszatérítést – húzta alá Hollik, emlékeztetve: a baloldal mindig a megszorításokhoz nyúl, amikor válság van.

– 2010 után  segélyalapú, munkáról lebeszélő gazdaság helyett egy munkaalapú gazdaságot teremtettünk meg. A kormány egy válságálló gazdaságot hozott létre és rekordgyorsasággal tudott Magyarország kilábalni a válságból – válaszolta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. Kiemelve: 2013 óta a gazdasági növekedés minden évben meghaladta az uniós átlagot.

Továbbá a politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az Eurostat számításai szerint a magyar jövedelmek a leginkább válságállóak az EU-ban.

– A baloldal kormányzása idején, 2002 és 2010 között alig 13, mig 2010 óta 70 százalékkal sikerült növelni a nettó reálbéreket, ezt pedig a válság alatt is sikerült megőrizni – számolt be az államtitkár.

A gazdaság sikeres újraindítása lehetővé teszi, hogy visszaadjuk a 13. havi nyugdíjat, továbbá lehetőséget teremt a 25 éven aluliak szja-mentességére, valamint a családi adóvisszatérítés igénybevételére is – folytatta Schanda.

– Amit Gyurcsány Ferencék elvettek, azt a polgári kormány visszaadta – hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus. 

Borítókép: Hollik István (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.