Magyarország a klímabajnokok közé tartozik

Ha Karácsony Gergelynek választania kell, hogy közparkot fejleszt vagy privatizál, az utóbbit választja.

Magyar Nemzet
2021. 12. 14. 11:31
SCHANDA Tams Jnos
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ungár Péter (LMP) napirend előtt arról beszélt, hogy amikor a kormánynak lehetősége volt választani a keményebb vagy a rosszabb klímacélok között, mindig az utóbbit választotta, mindig úgy szavazott, ahogy a nagy autógyárak elvárták tőle. Egy valóban jobboldali kormány sosem hagyná, hogy a magyar természeti örökséget szétverjék, és az is sokat elmond a kormányról, hogy nincs önálló környezetvédelmi minisztérium – vélekedett. Ungár kijelentette: az ellenzék győzni fog a választáson, és akkor újra lesz zöldpolitika Magyarországon.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára úgy válaszolt, a baloldali képviselőknek volt és van lehetőségük, hogy megmutassák, nemcsak beszélnek a zöld ügyekről, hanem valóban cselekednek is. Volt lehetőségük cselekedni, de amikor az Országgyűlés döntött a klímasemlegességről, az ellenzék nem szavazta meg – emlékeztetett. 

Schanda közölte: az ellenzéki politikusok nemet mondanak a konkrét cselekvésre is, mert amikor a hatalomban lévő főpolgármesternek választania kell, hogy közparkot fejleszt vagy privatizál, utóbbit választja, amikor lehetősége lenne tisztább Budapestet létrehozni, leszerelteti a szemeteseket, valamint mesterségesen dugókat hoz létre, amivel a környezetszennyezés is növekszik. 

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy Magyarország a klímabajnokok közé tartozik, ebben van eredménye a kereszténydemokrata kormánynak. 

Végül azt kérte az LMP-s képviselőtől, hogy ha komolyan veszi a zöldpolitikát, ne támadja a kormány jó intézkedéseit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.