A román hatóság elutasította a Mi Hazánk feljelentését

A Mi Hazánk szerint a baloldal, a román titkosszolgálat vagy akár a Fidesz is állhat a Marosvásárhely melletti Jedden talált, részben elégetett levélszavazatok ügye mögött.

2022. 04. 02. 16:15
elégetett levélszavazatok Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal, a román titkosszolgálat vagy akár a Fidesz is állhat a Marosvásárhellyel szomszédos Jedden, egy illegális szemétlerakóban talált, részben elégetett levélszavazatok ügye mögött – mondta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Toroczkai László úgy fogalmazott, Erdélyből kapott információik szerint 

a többi között a Mi Hazánkra leadott szavazatok láthatók a magyarországi szavazólapokkal teli zsákban. 

– Szkeptikusak vagyunk, és el tudjuk képzelni a baloldalról, a balliberális oldalról, a román titkosszolgálatról, a Fideszről is azt, hogy akár egy ilyen ügy mögött állnak – vélekedett a politikus.

A marosvásárhelyi származású Balde Gyula, a párt Bács-Kiskun megyei 4. számú választókerületének képviselőjelöltje a történtek után el is utazott Jeddre, hogy a helyszínen tájékozódjon. Mint fogalmazott, pénteken, amikor megkereste az üggyel foglalkozó rendőrt, arról kapott tájékoztatást, hogy

 mivel csütörtökön a román ügyészség büntetőeljárást rendelt el az ügyben, nem nézheti meg a szavazólapokat, csak ügyészi engedéllyel. 

– Ekkor az ügyészséghez fordultam, ahonnan – mint fogalmazott – lepattintottak azzal, hogy írásban forduljak hozzájuk, és jelezzem azt is, hogy milyen minőségben kérem az indítványát – mondta a párt jelöltje.

Balde Gyula hozzátette, a hatóságnak bemutatta a pártigazgató által aláírt, román nyelven kiállított meghatalmazását, valamint 

egy román jogász ismerősével románul megfogalmazták a büntetőfeljelentést is, amelyet a párt nevében és képviselőjelöltként ő maga is megtett pénteken. A hatóság elutasító döntését délután 14 órakor tudta meg.

 – Véleményem szerint politikai nyomásra és sugallatra utasították el a feljelentést – mondta a képviselőjelölt, jelezve, a hatóság arra hivatkozva hozta meg döntését, hogy sem a Mi Hazánk, sem ő, mint képviselőjelölt, közvetlenül nem érintett a büntetőeljárásban. Péntek délután már nem volt módja fellebbezni a döntés ellen, ezért nem tudott betekinteni az ügy irataiba.

Hangsúlyozta, 

a céljuk az volt, hogy kiderüljön, a szavazólapok valódiak voltak-e, vagy csak fénymásolatok, és provokáció történt.


A történtekre Toroczkai László úgy reagált, a román hatóságok ezzel akadályozzák az ügy felderítését. – Azt nem fogadjuk el, hogy a Mi Hazánk Mozgalom nem érintett közvetlenül az ügyben – fogalmazott, utalva arra, hogy a román lapok által közölt fotókon a pártjukra leadott szavazatokat is tartalmaztak az ívek. A pártelnök szerint bár konkrét eredménnyel nem zárult a helyi tájékozódásuk, egyértelművé vált, hogy a politika által motivált ügyről van szó, és nem engedték a történtek egyértelmű és tiszta feltárását.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.