A DK-s Szaniszló Sándor beárazta a helyi LMP-t

A XVIII. kerület kormánypárti frakciójának szóvivője megerősítette, hogy Vagányi Ferenc lánya valóban az egészségügyi és szociális bizottság külsős tagja, aki a jegyzőkönyvek szerint szinte soha nem jelenik meg az üléseken.

2024. 03. 29. 16:06
KARÁCSONY Gergely; SZANISZLÓ Sándor; KUNHALMI Ágnes; GAJDA Péter
Budapest, 2022. szeptember 1. Karácsony Gergely fõpolgármester sajtótájékoztatót tart az 50-es villamos Határ úti végállomásán 2022. szeptember 1-jén. Mögötte Kunhalmi Ágnes (MSZP), Pestszentlõrinc-Pestszentimre országgyûlési képviselõje (b), Szaniszló Sándor (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Pestszentlõrinc-Pestszentimre polgármestere (b2) és Gajda Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Kispest polgármestere (j). Elindultak az alacsonypadlós, korszerû, a 21. századi közlekedésnek megfelelõ CAF-villamosok a felújított 50-es vonalán Budapesten. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értelmetlen fenntartani a kerületi LMP-s képviselő lányának, Vagányi Eszternek a külsős bizottsági helyét, ugyanis a hölgy érdemben nem vesz részt az egészségügyi és szociális bizottság munkájában – szögezte le a Magyar Nemzetnek Papp Tibor a baloldal legújabb fővárosi botránya kapcsán. A XVIII. kerületi kormánypárti frakció szóvivője rámutatott: 

Szaniszló Sándor gyakorlatilag így fizeti az embereit, pontosabban így vesz támogatást magának.

Papp véleménye szerint Szaniszló Sándornak olyan bizottsági tagokat kellene kinevezni, akik operatív munkát végeznek a kerület érdekében. 

A szóvivő ugyanakkor kiemelte, hogy a Szaniszló Sándor vezette kerületben az ellenzékben lévő Fidesznek semmilyen kontrollja nincs a bizottságokban, illetve a kerületi önkormányzat cégeiben. 

Minden demokratikusan megválasztott önkormányzatnál és állami szervnél működnie kellene az ellenzéki kontrollnak, azonban ez a kerületben évek óta nincs így. Amióta Szaniszló Sándor a polgármester, nincs rálátása az ellenzéki képviselőknek arra, hogy az önkormányzat mit művel ezekben a cégekben és bizottságokban

– jelentette ki Papp Tibor, aki lapunknak elárulta, már korábban is perdöntő bizonyítékok voltak arra vonatkozóan, hogy az LMP politikusát már korábban utasította Szaniszló Sándor. Egy titokban rögzített hangfelvétel ugyanis azt bizonyítja, a DK-s polgármester elismeri, hogy a dollárbaloldal pénzért vásárol LMP-s képviselőt.

Szaniszló azt nehezményzete, hogy LMP-s képviselőtársa nem úgy szavazott, ahogy elvárta volna tőle, hozzátéve, hogy a munkájáért koalíciós képviselőhöz méltó fizetésben, tiszteletdíjban részesül. A félreértések tisztázása érdekében pedig a Fideszre utalva azt is megjegyezte: „Az ellenzékiek pedig azért ellenzékiek, mert úgy szavaznak, ahogy akarnak”.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart az 50-es villamos Határ úti végállomásán (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.