Így majálisozott az ország + galéria

Május elseje nemcsak a munkásmozgalmaké, de katolikus ünnep is.

2024. 05. 01. 15:34
NB Majális  (13 of 34)
Majálist tartottak Szolnokon a Tiszaligetben. (Fotó: Nagy Balázs)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szent József a Biblia titokzatos figurája, akinek alakja a vallás- és eszmetörténetben számos átalakuláson ment keresztül az elmúlt két évezredben. A középkorban az ácsok mennyei pártfogója, a korai újkorban a Habsburg-dinasztia egyik védőszentje volt, a XIX–XX. század fordulójától pedig a katolicizmus munkásrétegek felé való nyitásának a megszemélyesítője.

Korunkban Szent József a keresztények számára leginkább az Isten akaratába való belenyugvás és a minden emberi tényezőtől független hit vonatkozásában lehet példakép, aki rávilágít a hozzátartozóinkhoz való szeretetteljes odafordulás, és a mindenkitől elvárható alkotó és jövedelmet biztosító munka fontosságára.

Ezt is ünnepeljük május elsején, idén pedig így:

Borítókép: Majálist tartottak Szolnokon is, a Tiszaligetben (Fotó: Nagy Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.