Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szentkirályi Alexandra: Karácsony már életműdíjas lenne, ha a siránkozást díjaznák

A főpolgármester legalább a kampányban csinálna úgy, mintha a budapestiekért dolgozna – mutatott rá a Fidesz főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra többre tartja a cselekvést, mint az üres ígéreteket, és úgy gondolja, hogy veszekedésből még soha nem épült semmi. Célja, hogy rendet tegyen, felszámolja a hatalmas dugókat és koszt, és megoldja a hajléktalankérdést.

2024. 05. 10. 22:47
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Gyurcsány Ferencnek van főpolgármestere, és nem a budapestieknek – mondta a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje az Origónak. Szentkirályi Alexandra szerint a Városházán összeállt a harmadik Gyurcsány-kormány, és nem lepődne meg, ha kiderülne, hogy Gyurcsány takarítónője és fodrásza is kapott volna egy-egy sportállást.

Ha Karácsony Gergelynek le kellene érettségiznie városvezetésből, akkor elégtelen bizonyítványt kapna, csakis dumából és mellébeszélésből kapna jeles osztályzatot

– jegyezte meg.

Szentkirályi Alexandra közölte: többre tartja a cselekvést, mint az üres ígéreteket, és úgy gondolja, hogy veszekedésből még soha nem épült semmi. Nagytakarítással kezdene a Városházán, és kirakná Gyurcsány embereit. Leszögezte:

célja, hogy rendet tegyen, felszámolja a hatalmas dugókat és koszt, és megoldja a hajléktalan-kérdést – ehhez kéri a budapestiek támogatását.

A politikus azt mondta, neki Budapest érzelmi kérdés: „én itt élek, itt nevelem a lányomat, itt dolgozom, ezért nem tudom tehetetlenül nézni, ami a városban történik”. – Otthonról és a politikai közösségemből is azt a hozzáállást hozom, hogy munka nélkül nincs eredmény. A mostani vezetéssel az a baj, hogy a szív és a meló is hiányzik belőle – vélekedett.

A főpolgármester-jelölt megjegyezte: a főpolgármester legalább a kampányban csinálna úgy, mintha a budapestiekért dolgozna. – Ehelyett kirándul és kampányol Gyurcsányékkal, a napokban épp Salgótarjánban és Tatabányán. Kezdem azt hinni, hogy a beígért pesti fonódó helyett fonódtak így össze – mondta.

Az interjúban kitértek a Lánchíd-botrányra is. Szentkirályi Alexandra aláhúzta: ideje lenne, hogy Karácsony Gergely vállalja a felelősséget, és megszólaljon az ügyben. Emlékeztetett: a beruházás már Tarlós István városvezetése alatt elő volt készítve, készen voltak a tervek, és csak be kellett volna fejezni a munkát.

Ehhez képest lesöpörték a terveket, és a korrekt megvalósítás sem ment nekik. Helyette most nyakig ülnek a mutyiban, a baloldal legnagyobb korrupciós botrányában, ugyanis már hatósági nyomozás is folyik az ügyben. Karácsony Gergely pedig hallgat

– mutatott rá.

A politikus közölte, hogy a fővárosiaknak azt érdemes számításba venni, hogy ki az, aki képes elvégezni a munkát, aki dolgozni akar. Karácsony Gergely nem ilyen ember.

Szerinte az számít, hogy ki milyen hozzáállással fog neki dolgoknak, és akar-e dolgozni. – Látjuk, hogy a főpolgármester férfi létére kislányokat megszégyenítő módon tud nyafogni –fejtette ki. Szavai szerint „ha siránkozásért járna az elismerés, ő már életműdíjas lenne”.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.