Magyargyűlölő rigmusokat skandáltak a román ultrák egy válogatott rögbimérkőzésen

A magyarokat gyalázta egy csoportnyi ultra szombaton a Lengyelország elleni válogatott rögbimérkőzésen. Úgy tűnik, már nem csak a labdarúgó-mérkőzéseken gyűlölködnek a román drukkerek.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Mandiner2023. 02. 05. 16:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rögbi Európa-bajnokságon, a Bukaresti Arcul de Triumf (Diadalív) stadionban lejátszott mérkőzésen tűntek fel a román ultrák, akiknek 25-30 fős csoportja már öt perccel a kezdő sípszó után magyarellenes rigmusokat kezdett hangoztatni – számolt be a Krónika cikke alapján a Mandiner.

A Gsp.ro beszámolója alapján minősíthetetlen szidalmakkal illették az általuk csak „bozgornak”, azaz hazátlannak titulált magyarokat. Később a, „Ki a magyarokkal az országból!” felkiáltás is elhangzott.

Magyarellenes drukkerek miatt fújtak le egy focimérkőzést Romániában

Ahogy a Magyar Nemzet korábban megírta, január 29-én, vasárnap a 26. percben végleg le kellett fújnia a játékvezetőnek a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FCU Craiova 1948 mérkőzését a román labdarúgó-élvonal 23. fordulójában, mert a vendég szurkolók többszöri figyelmeztetés után sem fejezték be magyarellenes rigmusaik kiabálását.

Romániában felizzott a vita, hogy jól döntött-e Andrei Chivulete játékvezető. Gheorghe Hagi, a román futball legendája szerint nem, de vannak aggályai a ligának is. A Craiova tulajdonosa határozatlan ideig kitiltotta a szurkolókat a csapat meccseiről, román ultrák pedig a Sepsi kizárását követelik a bajnokságból.

A profi liga fegyelmi bizottsága február 8-ra tűzte ki az ügy tárgyalását, amely azóta is beszédtéma a nyilvánosságban.

Borítókép: Képernyőfelvétel a videóból (Forrás: Gsp.ro)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.