Így reagált az amerikai nagykövetség Gyöngyösi Márton antiszemita ügyére

A jelek szerint a máskor a magyar belügyekbe hevesen beavatkozó David Pressman budapesti amerikai nagykövetet nem rázza meg, hogy egy antiszemita politikust vacsoráztattak a nagykövetségen pészah ünnepe alkalmából megrendezett széderesten.

2024. 02. 07. 16:26
IMG_7161
20230417 Pécs Pécsre utazott David Pressman amerikai nagykövet, aki nyilvános program keretében látogatott el a Pécsi Tudományegyetemre, majd a Nemzeti Virológiai Laboratóriumba ment. Később „off the record” háttérbeszélgetést tartott. David Pressman egy Soros Györgyhöz köthető helyi alapítványt is meglátogatott. Fotó: Laufer László LL Dunántúli Napló DN A képen: David Pressman USA nagykövet a pécsi belvárosban Fotó: Laufer László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Köszönjük a megkeresést. Az ön által felvázolt ügyet nem kommentáljuk” – reagált megkeresésünkre a budapesti amerikai nagykövetség. Arra voltunk kíváncsiak,

mit szólnak ahhoz, hogy Gyöngyösi Mártonnak, a Jobbik elnökének újabb antiszemita megnyilvánulása került napvilágra: egy levelezésben Orbán Viktor miniszterelnököt zsidóellenes kijelentésekkel támadta. A politikus a kiszivárgott levelezés szerint „cionista bérencnek” nevezte a kormányfőt, a nagykövetség pedig egy ilyen embert vacsoráztatott.

 

 

Gyöngyösi Mártonról sorra kerülnek elő azok a megnyilvánulások, amelyek során a zsidókat szidja, vagy esetleg a zsidók elleni gyűlöletre szólít fel.

A jelek szerint azonban a máskor a magyar belügyekbe hevesen beavatkozó David Pressman nagykövetet ez nem rázza meg, ahogy az sem, hogy egy ilyen embert látott vendégül korábban.

Noha Gyöngyösi Márton sorra kerül a címlapokra antiszemita kijelentései miatt, David Pressman mégis úgy gondolja, hogy a Jobbik elnökének helye van a kirendeltség fogadásain. Tavaly áprilisban kipát viselve ült a nagykövetségen a pészah ünnepe alkalmából megrendezett széderesten. Akkor a Magyar Nemzet kérdésére az amerikai nagykövet úgy reagált: Gyöngyösi azért kapott meghívást a nagykövetségen tartott széderestre korábbi antiszemita kijelentéseinek ellenére, mivel fontos számukra a különböző véleményen lévő és beállítottságú magyarokkal folytatott párbeszéd, még azokkal is, akikkel nem értenek egyet.

Borítókép: David Pressman amerikai nagykövet a pécsi belvárosban (Fotó: Laufer László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.