időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

Gyöngyösi Márton szerint megható és meghitt volt a széderest

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.04.07. 11:03 2023.04.07. 14:49
Gyöngyösi Márton szerint megható és meghitt volt a széderest

A korábban zsidólistázást szorgalmazó Jobbik-elnök örül, hogy részt vehetett David Pressman amerikai nagykövet vacsoráján.

Nincs annál meghatóbb és meghittebb élmény egy konzervatív európai számára, mint amikor a zsidó-keresztény kultúrkör valamely vallási közösségének tagjai együtt élik meg élő kapcsolatukat Istennel, vallják meg hitüket Istenük és közösségük előtt. Örülök, hogy részt vehettem a vacsorán, a közös ünnepen és a szabadságról ott kialakult és folytatott eszmecserén

– fogalmazott a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke.

Ahogy arról lapunk beszámolt, pészah, a zsidó húsvét alkalmából David Pressman amerikai nagykövet széderestet tartott, ahol a meghívottak közül egyedüli pártpolitikusként Gyöngyösi Márton is jelen volt. Az asztalfőnél, a diplomata mellett kapott helyet a kipában ülő, a Jobbik – Konzervatívok korábban antiszemita és rasszista botrányokban érintett, illetve oroszbarát elnöke. Gyöngyösi mások mellett együtt vacsorázott a Mazsihisz vezetőjével, Heisler Andrással, valamint az SZFE és más baloldali tüntetések egyik ismert szereplőjével, Nagy Ervin színművésszel.

Emlékezetes, hogy Gyöngyösi Márton néhány éve még szélsőjobboldali, oroszbarát politikát képviselt, a most kipában tetszelgő európai parlamenti képviselő, pártelnök még országgyűlési képviselőként pedig arról szónokolt a parlamentben, hogy „pont itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

Ehhez képest most arról beszélt Gyöngyösi, hogy 

örülök, hogy a Jobbik – Konzervatívok elnökeként meghatározott és következetesen képviselt jobbközép politikai irányvonalat egyre többen ismerik el és látják, hogy az általunk kijelölt út elvezet egy normális, európai, polgári Magyarországhoz.

Szotyori-Lázár Zoltán, a párt szolnoki elnöke a Facebook-poszt alatt kommentben kelt a pártelnök védelmére.

„A Gyöngyösi Mártont »zsidólistázással« vádoló orgánumok és politikai autisták figyelmébe ajánlom, hogy Gyöngyösi nem a »zsidókról«, mint vallási / nemzeti közösségről beszélt 12 évvel ezelőtti parlamenti felszólalásában, hanem alapvetően az izraeli (és a magyaron kívül más állampolgársággal rendelkező) állami vezetők állampolgárságának nyilvánossá tételét követelte. Nagyon helyesen egyébként” – vélekedett Szotyori-Lázár Zoltán.

Hozzátette: „Szerencse, hogy David Pressman vette a fáradságot, végignézte a teljes felszólalást és képes azt helyesen értelmezni...”

Borítókép: Gyöngyösi Márton (Fotó: Teknős Miklós)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.