Elképesztő, turistáknak mutogatják a háborúban álló Ukrajnát + videó

Virágzik a háborús turizmus Ukrajnában, sokan vannak, akik azért utaznak a háború sújtotta országba, hogy saját szemükkel lássák a pusztítást, sőt egyre többen merészkednek el a frontvonal közelébe is, hogy robbanásokat, fegyverropogást halljanak. A háború azonban nem turistalátványosság, milliók életét tette tönkre.

Forrás: V4NA2024. 05. 05. 12:06
null
Harkiv, 2024. május 4. Lángoló háznál tûzoltók Harkivban 2024. május 4-én, miután az orosz hadsereg robbanó drónokkal támadta a kelet-ukrajnai várost. Ukrán források szerint négy ember megsebesült. MTI/EPA/Pavlo Pahomenko Fotó: Pavlo Pahomenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint két éve tart a háború Ukrajnában, és az utóbbi hónapokban fellendült a háborús turizmus az országban. Az egyik „legnépszerűbb” úti cél Bucsa városa, amely pusztító harcok színhelye volt korábban.

A katasztrófaturizmus azután lendült fel, hogy számtalan felvétel jelent meg a közösségi oldalakon az országról. Egy ilyen utazás ára körülbelül 250 euró, és több cég is foglalkozik olyan utak szervezésével, amelyek során a turisták angol nyelvű idegenvezetést is kapnak. A cégek azt is garantálják, hogy a látogatók helyiekkel is beszélgethetnek, és csak „biztonságos útvonalakon” fognak közlekedni. Elpusztult helyekre mennek, például azért, hogy robbanásokat halljanak vagy fotót készítsenek az Instagramra – írta meg a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Vannak, akik a humanitárius segítségnyújtás ürügyén mennek Ukrajnába, de nem valódi segítséget visznek, csak a saját szemükkel akarják látni a háborút. A Business Insider már 2022 augusztusában is beszámolt arról, hogy egy cég kifejezetten olyan túrákat szervez, amelyek célja, hogy bemutassa, hogy milyen a háborúban élni. Akkor már több mint kétszáz utat foglaltak le.

A szervezők azt írták, hogy azok, akik jelentkeznek a túrára, láthatnak majd ágyúzott épületeket, bombatörmeléket és megsemmisült katonai felszereléseket, de még aktív taposóaknákra és légitámadásokra is számítaniuk kell.
 

A háború azonban nem turistalátványosság, az elmúlt évben százezreknek tette tönkre az életét. Rengeteg otthon pusztul el, milliók menekültek el az országból, és folyamatosak a légiriadók Ukrajna-szerte – mutat rá a V4NA.

És egymást érik a temetések is, már több százezer ember vesztette életét a háborúban.

Borítókép: Lángoló háznál tűzoltók Harkivban 2024. május 4-én, miután az orosz hadsereg robbanó drónokkal támadta a kelet-ukrajnai várost. Ukrán források szerint négy ember megsebesült. (Fotó: MTI/EPA/Pavlo Pahomenko)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.