A sikeres rajt után nehéz folytatás jön az Európa-bajnokságon

Montegrő 26-24-es legyőzésével kezdte el a férfikézilabda Európa-bajnokságot a magyar válogatott. A mieink most arra készülnek, hogy a péntek esti sikert követően vasárnap újabbat érjenek el, ezúttal Szerbia ellen, amely döntetlent játszott a rajton Izlanddal. A játékosok boldogan és bizakodva nyilatkoztak a két találkozó között.

2024. 01. 14. 6:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha nehéz meccsen is, de kiizzadta a magyar férfi-kézilabdaválogatott a jó rajtot a németországi Európa-bajnokságon, és 26-24-re legyőzte Montenegrót. Vasárnap este Szerbia talán még nehezebb ellenfélnek ígérkezik, annak ellenére, hogy a tavalyi világbajnokságon csak a 11. helyen végzett, Magyarország pedig a nyolcadikon. A magyar csapat a szombatot videózással, egy edzéssel és persze regenerálódással töltötte. 

Fotó:  MTI/Czeglédi Zsolt

A város egyik csendesebb negyedében megbúvó hotelben kora délután találkozott az Origó kiküldött munkatársa a játékosokkal. A csapat egyik újonca (mármint a világversenyes szereplés szempontjából most debütáló), Krakovszki Zsolt csak akkor volt egy pillanatra szomorú, amikor megtudta, hogy ikertestvére nem játszik Montenegró ellen. 

 

– Azért ezt túl lehet élni, bár tényleg jobban szerettem volna, ha mind a ketten pályán vagyunk. Nekem egészen elképesztő érzés, hogy egy évvel ezelőtt még tévén néztem a svédországi világbajnokságot, most meg itt vagyok azokkal a játékosokkal, akiket akkor a távolból csodáltam. De nem szabad, hogy elvigyen a hév, szóval ésszel kell megélnem mindezt. Sokan mondták, hogy jól játszottam Montenegró ellen; két hibám azért akadt, azon leszek, hogy minél kevesebbet bakizzak a következő meccseken. 

A szüleim is itt voltak a lelátón, nekik biztosan óriási büszkeség, hogy idáig eljutottam. A meccs előtt nem láttam őket, de a mérkőzés után, amikor kimentünk a szurkolókhoz, tudtam velük egy keveset beszélni. Szerintem nagyszerű, hogy győzelemmel kezdtünk, ez sokat lendíthet a csapaton.

Nem vagyok izgulós típus, de azért egy ilyen Eb-mérkőzést nem lehet összevetni egy hazai bajnoki összecsapással. Itt tényleg világsztárok kézilabdáznak, bármerre nézek, szembejön egy.

 

Az Origó több játékost is megszólaltatott, Rosta Miklós és Ligetvári Patrik nyilatkozatát ide kattintva olvashatja el. A magyar csapat vasárnap 20.30-kor Szerbia ellen (tv: M4 Sport) folytatja az Európa-bajnokságot Münchenben.

Borítókép: Krakovszki Zsolt nagyszerűen kezdett az Eb-n (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.