Kiizzadta a győzelmet Montenegró ellen, csoportja élén a magyar válogatott

Győzelemmel kezdte meg a szereplését a magyar férfi-kézilabdaválogatott a németországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon Montenegró ellen. Habár a harmadik perctől kezdve egyszer sem volt hátrányban Chema Rodríguez csapata, az utolsó pillanatokig izgulni kellett a győzelem miatt. Lékai Máté 500. válogatott gólja is kellett a 26-24-es sikerhez.

2024. 01. 12. 22:12
BODÓ Richárd
München, 2024. január 12. Bodó Richárd (k), valamint a montenegrói Vuk Lazovic (b) és Branko Vujovic a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Magyarország - Montenegró mérkõzésén a müncheni Olympiahalléban 2024. január 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Montenegróval korábban csak egyszer játszottunk, a 2016-os Európa-bajnokságon sima győzelmet aratva, ám azóta a délszláv együttes sokat fejlődött, és most nem mehetett biztosra ellene a magyar válogatott.

LÉKAI Máté
szerezte meg először a vezetést az Eb-n a magyar válogatottnak. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az ötödik percben Lékai Máté hetesgóljával szereztük meg először a vezetést a meccsen 3-2-nél, majd ugyanő a második hetesét is bedobta, amivel 4-3 volt ide. Ennek a gólnak történelmi értéke is volt: Lékai az 500. gólját dobta a válogatottban.

Nem sokkal később két gólra növeltük az előnyt, de annál jobban nem sikerült meglépni egészen az első félidő hajrájáig, amikor 13-10-nél először volt három a különbség. Két perc volt hátra a szünetig, ám hiába vezettünk hárommal, Montenegró kiegyenlített, 14-14-nél következett a félidő. Kár volt az utolsó két percért meg azért is, hogy a kapuban Palasics nem tudott mit kezdeni az átlövésekkel.

Sok volt a hiba, de a hajrá a miénk volt

Szünet után újra magunkhoz ragadtuk az előnyt, és 19-16-nál Bánhidi szép beállós góljával újra három volt közte. Többször volt olyan pontja a meccsnek, amikor az ember azt érezte, hogy egy kis koncentrációval le lehetne zárni a meccset, de ehelyett jöttek a hibák, és Montenegrót szinte visszahúztuk a saját nyakunkra.

S már 19-19, azaz döntetlen volt újra. Aztán kezdődött elölről, vezettünk egy-két góllal, ők meg kiegyenlítettek. Montenegró a mérkőzés harmadik percében 1-2-nél vezetett utoljára, mégis úgy érkeztek az utolsó percek, hogy szerencsétlen végjátékkal még a vereség is benne volt a pakliban.

Szerencsére az utolsó pillanatokban nem hibáztunk, Montenegró az egyenlítésért támadott, de 25-25 helyett 26-24 lett a vége. Minden jó, ha a vége jó.

A csoport másik mérkőzésén Izland óriási hajrával 27-27-es döntetlent harcolt ki Szerbia ellen. Így a mieink az első helyről várják a szerbek elleni vasárnapi meccset.

Borítókép: Bodó Richárd küzd a montenegrói védőkkel (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.