Nehéz helyzetben a Szeged, edzője időnként kellemetlenül érezte magát a Veszprém elleni rangadó közben

Végig vezetve, fölényesen nyert a magyar csapatok csütörtöki BL-rangadóján a Telekom Veszprém, amely 37-30-ra verte meg az OTP Bank-Pick Szegedet idegenben. A szegediek trénere a lefújás után elismerte, voltak pillanatok, amikor szétesett csapata játéka, míg a veszprémiek edzője hibátlan teljesítményről beszélt.

2024. 03. 28. 21:48
Kárpáti Krisztián, a Szeged vezetőedzõje a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntõjébe jutásért játszott rangadón. Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért rendezett párharc első meccsén még vezethetett volna a Szeged, ám a hetest rontó házigazda később már nem tudott közelebb férkőzni riválisához, így nagyon nehéz helyzetbe került a jövő heti, veszprémi visszavágó előtt.

Védéseivel Rodrigo Corrales rengeteget tett hozzá a Telekom Veszprém eredményességéhez Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba

Ennyi hibával nem lehet…

– Nem erre készültünk. Tisztában voltunk vele, hogy a Veszprém egy erős együttes. Ma a játék minden elemében fölénk nőttek, ezért gratulálok nekik. Ennyi hibával egy ilyen jó csapat ellen nem lehet játszani – jelentette ki a Szeged edzője, Kárpáti Krisztián. – Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk szorosabbá tenni a találkozót. Voltak olyan pillanatok, amikor kellemetlenül éreztem magam, mert teljesen szétesett a játékunk. Megpróbálunk a következő meccsre felkészülni. Láttunk már olyat, hogy egy csapat nagyon jó napot fogott ki, de olyat is, hogy rosszat. Veszprémben megpróbálunk csodát tenni.

 

Corrales dicsérete

A Veszprém korábbi kézilabdázója, jelenlegi trénere, Momir Ilics boldog, hogy azoknak is lehetőséget tudott adni, akik eddig kevesebb játékpercet kaptak.

Momir Ilics csapata Szegeden megalapozta a továbbjutását Fotó: Kovács Tamás

– Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak. Azt gondolom, hogy szinte hibátlan mérkőzést játszottunk – idézte Ilicset klubja honlapja. – Tudtuk, hogy Szegeden mindig nehéz kézilabdázni, ezért is örülünk ennek a sikernek. Védekezésben jól reagáltunk a szegedi támadásokra, és Rodrigo Corrales is fantasztikusan teljesített ma, 16 védése volt. Annak kifejezetten örülök, hogy néhány játékos, akinek eddig nem volt annyi játékperce, pályára tudott lépni és jól is teljesített. Azonban ez még csak a párharc első félideje volt, van még egy visszavágó Veszprémben, a saját szurkolóink előtt. A hazai mérkőzésre is fel kell készülnünk, hiszen a Szeged is biztosan készülni fog valamivel. Egy kicsivel a mainál is jobban kell kézilabdáznunk.

A visszavágót április 4-én, csütörtökön rendezik a Veszprém Arénában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.