A Ferrari meglepetést okozhat Kínában, állítja az egykori pilóta + videó

Nehéz hétvége vár a Formula–1 mezőnyére, a versenynaptárban 2019 óta először szereplő Kínába látogatnak a pilóták, ahol gyakorlásra alig lesz lehetőségük. Az egykoron a királykategóriában versenyző Vitantonio Liuzzi szerint a Ferrari ettől függetlenül remekelhet Sanghajban, hiszen az olasz csapat autójának fekszik ez a pálya.

2024. 04. 19. 5:33
Carlos Sainz Japánban dobogóra állhatott. Kínában is sikerül neki?
Carlos Sainz Japánban dobogóra állhatott. Kínában is sikerül neki? Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1-ben már hozzászokhattunk a sprinthétvégékhez, hiszen 2021-es bevezetésük óta minden évben akadt belőlük egynéhány. A formátum viszont még csiszolgatásra szorul, így minden idényben vannak apró változtatások, most éppen a sorrendet borították fel. Míg tavaly a szombatot sprintnapnak nevezték ki, addig idén az első szabadedzés után péntekre időzítették a sprintkvalifikációt, amit szombaton a minifutam és a hagyományos időmérő követ.

Christian Klien (balra) és Vitantonio Liuzzi napjainkban is feltűnnek a rajtrácson
Christian Klien (balra) és Vitantonio Liuzzi napjainkban is feltűnnek a rajtrácson Forrás: Instagram.com/tonio_liuzzi_official

Ami nem változott, hogy 2024-ben is az első nyolc helyezett kap pontot a félórás versenyen, amelyből idén is hat lesz: Kínában, Miamiban, Ausztriában, Austinban, Brazíliában és Katarban rendeznek sprintet.

Vagyis az elsőre ezen a hétvégén kerül sor. Az, hogy Sanghaj ad otthont neki, nem könnyíti meg a pilóták dolgát, ugyanis a koronavírus megjelenése óta, azaz az elmúlt négy évben mindig törölték a futamot. Az azóta bemutatkozott pilóták csak a szimulátorokból ismerik a pályát, de a tapasztaltabb versenyzőknek és csapataiknak is nehézséget okozhat majd a megfelelő beállítások megtalálása, mivel így csak egy szabadedzés áll a rendelkezésükre.

A hétvége menetrendje

Péntek: 1. szabadedzés 5.30, sprintkvalifikáció 9.30
Szombat: sprintfutam 5.00, időmérő 9.00
Vasárnap: Kínai Nagydíj 9.00

 

Liuzzi a Ferrari és a Red Bull csatájára számít

Persze az idén sem lassító, a Japán Nagydíjat kettős győzelemmel záró Red Bull várhatóan megbirkózik majd a feladattal, és Vitantonio Liuzzi szerint a Ferrarik is jó eredményekben reménykedhetnek. A 80 Formula–1-es futamon elindult expilóta a napokban Magyarországon járt, és nemcsak az előttünk álló hétvégére tekintett előre, hanem azt is elárulta a Magyar Nemzetnek, miért várja nagyon a következő éveket.

– A következő futamon, Kínában is ott leszek mint steward. A Ferrarinak kedvez ez a pálya, így szerintem Melbourne-höz hasonlóan ismét jó eredményt fognak elérni, bár a Red Bull összességében kicsit erősebb. Ez a két csapat harcol majd a világbajnoki címért. Alig várom a következő két-három évet, mert sok változás várható idén, jövőre és 2026-ban is, amitől nagyon érdekes lesz a világbajnokság. 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.