Dárdai Palkó látványosan üzen Marco Rossinak, ott akar lenni az Eb-n

Akár két Dárdai is ott lehet a magyar labdarúgó-válogatottban a nyári Európa-bajnokságon, feltéve persze, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány is úgy látja jónak. Mindenesetre a védő Dárdai Márton helye biztosnak tűnik a keretben, és április eleje óta a bátyja, Dárdai Palkó is olyan teljesítményt nyújt a Hertha színeiben, amely figyelemre méltó. A legidősebb Dárdai fiú januárban azt mondta, ott akar lenni az Eb-n, és mindent megtesz ezért – nem a levegőbe beszélt.

2024. 05. 07. 5:59
Dárdai Palkó
Dárdai Palkó küzd a válogatottságért az Eb-re, gólokkal és gólpasszokkal üzen Marco Rossinak. Forrás: herthabsc.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dárdai Palkó legutóbb a testi épségét sem kímélve szerzett gólt a Hertha meccsén, bár öröme nem lehetett felhőtlen, hiszen a berliniek 4-2-es vereséget szenvedtek az Elversberg otthonában a német másodosztályban vasárnap. A 25 éves szélső, támadó középpályás április óta nagyszerű formába lendült: az elmúlt öt bajnokiján három gól és két gólpassz fűződött a nevéhez, ami mellett átlagban 1,6 kulcspasszt is kiosztott.

Dárdai Palkó
Dárdai Palkó jó teljesítményt nyújt az utóbbi időben a Hertha mezében (Forrás: X / Hertha)

Összességében 21 tétmeccsen hat gólja és négy gólpassza van ebben az idényben, amiből jól látszik, hogy valóban az elmúlt bő egy hónapban javult fel látványosan a játéka. A június közepén kezdődő németországi Európa-bajnokság előtt a lehető legjobbkor lendült bele, és erre akár szövetségi kapitány is felfigyelhet.

Bár Rossi már leszögezte, hogy nem tervez nagy változásokat a keret összeállításában, főként azokra számít, akik a legutóbbi, márciusi meccseken is tagjai voltak a válogatottnak (ebbe a kategóriába tartozik Palkó öccse, a szintén herthás Dárdai Márton is, aki védőként jó eséllyel ott lehet az Eb-n). Közben nyílt némi mozgástere Rossinak, hiszen az UEFA nemrég arról döntött, hogy 23 helyett 26 játékos nevezhető, tehát hárommal több futballistát vihet magával a tornára.

Dárdai Palkó eddig egyszer volt válogatott, 2022 novemberében még a Fehérvár játékosaként debütált a Görögország ellen 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen. Rossi azóta nem hívta, de tegyük hozzá, erre nem is volt sok lehetősége: 2023 tavaszán az NB I-ben a kiesés ellen harcoló Fehérvárból és Loic Nego is csak a korábbi érdemeire tekintettel lehetett válogatott, majd miután Dárdai tavaly nyáron a Herthába igazolt, szeptemberben meg is sérült.

Dárdai Palkó tartja a szavát, ott akar lenni az Eb-n

Kétszer is meg kellett műteni, majd idén januárban tért vissza a pályára, és akkor a Ripost szemlézte az alábbi nyilatkozatát: – Még mindig az a célom, hogy ott legyek az Eb-n a magyar válogatottal. A szezon második felében mindent bele fogok adni ezért. Nagyon jól tudom, hogy az edző csak olyanokat hív be, akik játszanak a klubjukban. Először tehát vissza kell kerülnöm a kezdőbe.

Nem a levegőbe beszélt, a Hertha tavaszi 14 bajnokijából 13-on játszott, 11-szer ráadásul kezdőként, az utóbbi öt meccsen pedig ahogy említettük, a gólok és a gólpasszok sem voltak hiánycikkek nála.

Most Rossin a sor, aki a márciusi két válogatott meccsen nem volt teljesen elégedett a támadójátékkal, az Egyesült Államokban eredményesen futballozó Gazdag Dánielt pedig élesen bírálta is: vajon Dárdai Palkó teljesítménye elég lehet a kerettagsághoz az Eb-n?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.