Rossi kritizálta, most mégis „Goalzdag” a légió megmentője

Egy gól, egy gólpassz volt a külföldi ligákban futballozó magyarok mérlege az elmúlt héten. A közelmúltban Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya által kritizált Gazdag Dániel talált be ismét az MLS-ben, míg Dárdai Palkó a német másodosztályban készítette elő a Hertha egyik találatát. A legifjabb Dárdai testvér, Bence pedig azzal büszkélkedhet, hogy egy Bundesliga-csapat szerződtette.

2024. 04. 08. 4:56
Gazdag Dániel ismét eredményes volt az MLS-ben
Gazdag Dániel ismét eredményes volt az MLS-ben Forrás: X/sportingkc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Liverpool) csütörtökön a Sheffield United elleni 3-1-es győzelem során 73 percet töltött a pályán, vasárnap a Manchester United elleni rangadón is a kezdőcsapatban kapott helyet. A 66. percben lecserélt magyar középpályás nagy kedvvel játszott, több helyzete is volt, gólt azonban nem szerzett. A Liverpool sem eleget, 2-2-es döntetlennel ért véget a meccs . kedden csereként állt be, és már pályán volt, amikor a Bournemouth megszerezte a Crystal Palace elleni meccs egyetlen gólját. Szombaton viszont véget ért a Bournemouth ötmeccses bajnoki veretlenségi sorozata, Kerkezt a 86. percben cserélték le, akkor még 1-1 volt az állás, de végül 2-1-re a Luton Town nyert. Callum Styles (Sunderland) hétfőn végig a pályán volt az angol másodosztályban, de a Blackburn elleni 5-1-es zakóban nem sok öröme lehetett, szombaton a kispadról nézte végig a Bristol City elleni mérkőzést, amelyen nem született gól.

Sallaiék elbukták a magyar rangadót

Magyar rangadót rendeztek a Bundesligában, ám a Freiburg Szalai Attilát nem vetette be, és Sallai Rolandot is csak az utolsó negyedórára. A magyar támadó szinte azonnal el is találta a kapufát, de az állás már nem változott, az RB Leipzig idegenben nyert 4-1-re, és is végigjátszotta a meccset. Orbán sárga lapot kapott, akárcsak Sallai. kezdőként bő egy órát játszott, de csapata, az Union Berlin hazai pályán sem tudta megállítani a bajnoki cím felé robogó Bayer Leverkusent (0-1).

A német másodosztályban három fiatal magyar labdarúgó is a kezdőcsapat tagjaként ünnepelhetett győzelmet. Németh András egymás után másodszor kezdett a Hamburgban, amely 2-1-re nyert a Kaiserslautern ellen. A Paderbornban 3-2-re győztes Herthában Dárdai Palkó gólpasszt is adott, Dárdai Márton pedig a hajrában játszott jelentős szerepet a fordításban. Öccsük, Dárdai Bence nem volt a keret tagja, s új klubja, az élvonalbeli Wolfsburg hivatalosan is bejelentette, hogy a következő idényt már ott kezdi meg a tizennyolc éves futballista.

A francia élvonalban Loic Nego végig a pályán volt a Le Havre színeiben, amely értékes pontot szerzett (1-1) az esélyesebb Lens otthonában.

Két alsóházi rangadón is kezdett múlt héten az olasz másodosztályú Speziában, amely hétfőn nagyon fontos, 2-1-es győzelmet aratott az Ascoli ellen, majd szombaton 1-1-es döntetlent játszott a Leccóval. Rosszabb hetet zárt a Serie B listavezetője, a Parma, Balogh Botond pedig a Catanzaro elleni 2-0-s vereség és a Südtirol otthonában elért 0-0-s döntetlen alkalmával sem került a meccskeretbe.

Svájci csalódások

Nem zárt jó hetet Bolla Bendegúz, csapata, a Servette szerdán a sereghajtó Lausanne-tól 2-1-re, szombaton a Zürichtől 1-0-ra kapott ki, ami nem tett jót Bolláék bajnoki esélyeinek. A magyar játékos az első vereség alkalmával végig a pályán volt, a Zürich ellen a hajrára cserélték be. Szalai Gábor csapatának, a Lausanne-Sportnak sűrű hete volt: hétfőn a magyar légióst végig a pályán tudva nyert a Grasshoppers ellen (1-0), csütörtökön Szalai nélkül 3-3-at játszott a St. Gallennel, vasárnap 0-0-t a Luzern otthonában, a védő ez alkalommal a meccskeretbe sem került be.

Mocsi Attila (Rizespor) kedden tíz percet kapott az Istanbulspor elleni 4-0-s siker alkalmával.

 

A Dunaszerdahely vasárnap 3-1-re győzött hazai pályán a Podbrezová ellen a szlovák bajnokságban, Csinger Márk és Vitális Milán végig a pályán volt, utóbbi sárga lappal fejezte be a találkozót, Redzic Damirt a 73. percben cserélte be a DAC vezetőedzője, Xisco, aki Keresztes Krisztiánt ezúttal sem nevezte a meccskeretbe.

Varga Kevin 60, Kecskés Ákos 45 percet játszott kezdőként a Sepsiben, Varga Roland nem lépett pályára a Farul Constanta elleni pénteki, 1-1-re zárult bajnokin. Vancsa Zalán (Lommel) 0-0-s meccset játszott végig a belga másodosztályban, míg sérülésből lábadozik, még néhány hétig nem állhat a ciprusi Omonia rendelkezésére.

Kleinheisler és Ádám sárga lapjai

Kleinheisler László (Hajduk Split) szerdán sárga lapot kapott az első félidő hosszabbításában, a 65. percig volt a pályán a Dinamo Zagreb ellen 1-0-re elveszített kupaelődöntőn, vasárnap a horvát bajnokságban a Rijeka vendégeként 1-0-ra elveszített mérkőzésen az 58. perctől volt a pályán.

(Ulszan) kedden a Daejeon elleni 2-0-s vereségnek csereként, szombaton a Szuvon FC elleni 3-0-s győzelemnek kezdőként volt részese a dél-koreai bajnokságban, mindkét találkozón sárga lapot kapott.

Gazdag győztes találata

Az MLS-ben a által kritizált (Philadelphia Union), vagy ahogy a klubja X-oldalán szerepel, Goalzdag sorozatban a második héten is gólt szerzett, ráadásul a Nashville elleni 2-1-es siker során a 90. percben fejelte a győztes találatot. 

Az észak-amerikai bajnokságban szereplő másik légiósunk, Sallói Dániel is győzelemnek örülhetett volna vasárnap, de hiába húzott el a Sporting Kansas City három góllal, a Portland Timbers ledolgozta a hátrányát, 3-3-as döntetlen lett a vége. A magyar szélső végigjátszotta a mérkőzést.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.