Sztankovics köszönetet mondott, hogy a Fradinak ismét van nyerőembere

Mi sem természetesebb, hogy Dejan Sztankovics is elsősorban Adama Traorét dicsérte az 1-0-s hazai győzelemmel végződött Ferencváros–Paks mérkőzés után. Traoré ismét igazolta, hogy egészségesen, megfelelő formában a Fradi kulcsjátékosa, góllal járult hozzá a valószínűleg bajnoki címet jelentő sikerhez.

2024. 04. 07. 20:27
Dejan Sztankovics, Adama Traoré, Ferencváros, Paks
Dejan Sztankovics számít Adama Traoréra, aki sérüléséből felépülve nagyon fontos gólt szerzett Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Adama Traoré visszatérése óriási fegyvertény számunkra, profi mentalitással bír, szeretném megköszönni az orvosi stábnak, hogy mindent megtettek azért, hogy minél hamarabb visszatérjen. Fantasztikus játékos, természetesen rendkívül fontos a számunkra – Dejan Sztankovics e szavakkal mondott köszönetet a kollégáinak és méltatta Adama Traorét, aki a góljával eldöntötte a Ferencváros–Paks mérkőzést a labdarúgó NB I 27. fordulójának rangadóján.

Adama Traoré, Ferencváros, Paks, Dejan Sztankovics
A Fradi–Paks rangadót eldöntő pillanat. Adama Traoré belepöcköl a labdába, Szappanos nem védhetett (Fotó: Ladoczki Balazs)

Sérülés után sérülés

Traoré nagyon jól kezdte a 2023–24-es idényt. 18 meccsen 11 gólt szerzett, mellé volt 5 gólpassza is, de szeptember közepén megsérült. Csak novemberben tért vissza, de ismét megsérült a Csukaricski elleni konferencialiga-mérkőzésen.

Ezután hosszabb kihagyást várt rá, csak egy hete a Mezőkövesd vendégeként 3-0-ra megnyert meccsen játszott először. Persze csak csereként, miként a DVTK elleni Magyar Kupa-meccsen is csereként lépett pályára.

Sőt, még a Paks ellen sem volt kezdő, a 73. percben állt be Zachariassen helyére. A 89. percben aztán eldöntötte a találkozót. Ben Romdan beadására remekül robbant be, megelőzte Kinyiket és Szappanos mellett a hálóba pöckölte a labdát.

 

Sztankovics nem dől hátra

Az 1-0-s győzelemmel a Ferencváros előnye nyolc pontra nőtt, sőt még egy meccsel kevesebbet is játszott a vetélytársainál, valószínűleg eldőlt a bajnoki cím sorsa. Dejan Sztankovics persze ezt nem mondhatja ki. Nem is akar ünnepelni egyelőre. Azt hangsúlyozta, neki teljesen mindegy, hogy a győztes gól a meccs elején vagy a hajrában születik, a három pont a lényeg, de máris készült a DVTK elleni, szerdai, elhalasztott meccsre:

– Regenerálódnunk kell, hiszen szerdán megint bajnokit játszunk, ami egy következő döntővel ér fel. Megígérhetem, hogy egy percig sem dőlünk hátra – fogalmazott Sztankovics.

 

NB I, 27. forduló

Péntek

Újpest–Zalaegerszeg 1-5

Szombat

Fehérvár–Mezőkövesd 5-0

Diósgyőr–Kisvárda 1-1

Debrecen–MTK Budapest 1-2

Vasárnap

Ferencváros–Paks 1-0

Kecskemét–Puskás Akadémia 1-2

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.